HK Danmark

Ny aftale for polititolke skal sikre fair vilkår i nyt udbud

Del

Fagforeningen HK/Privat og platformsvirksomheden Voocali.com har indgået en ny aftale for det omdiskuterede polititolkeområde, som sikrer ordentlige vilkår for de tilknyttede tolke.

Massive problemer med både kvalitet og fremmøde af tolke ved landets domstole fylder medierne efter udbud på polititolkeområdet. Nu indgår tolkeplatformen Voocali.com og HK/Privat en ny aftale, der sikrer, at hvis området kommer i genudbud, kan platformen byde ind som overenskomstdækket udbyder med fair vilkår.

Aftalen indebærer fair vilkår for alle med udgangspunkt i de oprindelige vilkår i Justitsministeriets takster, og aftalen dækker både fagtolke og translatøruddannede tolke.

Sikrer certificerede tolke med ordentlig løn
Aftalen sikrer bl.a. en tolkeløn, man kan leve af, certificerede og kvalitetssikrede tolke til området, fuld transparens på platformen, afregning per påbegyndt time, genetillæg fra kl. 17, transporttillæg og kilometertillæg, garanteret betaling og også en helt ny forsikringsdækning til de tolke, der opretter en profil på sitet.

Aftalen for polititolkene bygger oven på den overenskomst og freelanceaftale, HK/Privat indgik med den digitale tolkeplatform Voocali.com om minimumstakster og vilkår for alle fagtolke på platformen i september 2018. Den nye aftale er særligt tilpasset polititolkeområdet, hvor opgaverne er anderledes end de opgaver, Voocalis tolkeprofiler løser på den oprindelige aftale. De to aftaler dækker dermed hvert deres tolkeområde.

HK: "Vælg leverandør med ordnede forhold"
Med den nye aftale er virksomheden klar til at onboarde alle polititolke, så virksomheden fremover kan byde ind på at levere polititolke til det offentlige.

Formand for HK/Privat, Simon Tøgern, er glad for aftalen:

”Jeg mener ikke, vi kan leve med, at området har så massive kvalitetsproblemer bl.a. på grund af urimelige vilkår. Det trænger i den grad til et løft. Nu går vi ind og sikrer, at der findes et alternativ med overenskomst og fair vilkår, og så håber vi, ministeriet tager konsekvensen og fremover vælger nogle leverandører med ordnede forhold, som det offentlige sådan set er forpligtet til.”

Voocali: Får henvendelser fra polititolke
For direktøren for Voocali, Niklas Larsen, betyder aftalen, at platformen nu kan komme i gang med at samle dygtige og kvalificerede polititolke på platformen:

”Vi har fået mange henvendelser fra polititolkene den seneste tid, så vi glæder os til at åbne for onboarding, så de kan komme i gang med at oprette profiler på Voocali.com. Det er klart, det er et sats for os, for lige nu er der ingen, der ved, hvad der sker på området, men hvis vi kan stå med et stort og kvalificeret, aftaledækket tolkenetværk, så tror vi på, vi står stærkt i forhold til kommende udbud på området.”

Den nye aftale er trådt i kraft, og parterne opfordrer alle kvalificerede polititolke til at oprette en gratis profil på Voocali.com.

Nøgleord

Kontakter

Spørgsmål om aftalen kan rettes til:
• Forhandler i HK/Privat Kirstine Baloti på 27 25 80 33
• Direktør for Voocali Niklas Larsen på 91 10 09 55

Øvrige pressehenvendelser kan rettes til presseansvarlig i HK/Privat Troels Gadegaard Frølich på 26 58 80 43.

Billeder

Links

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Opgaven med at levere tolkning og oversættelse hos politiet og en række myndigheder under bl.a. Justitsministeriet blev i 2018 sendt i udbud.

En række tolke har erklæret sig så utilfredse med de vilkår, som vinderen af udbuddet tilbyder dem, at de har afvist at stille sig til rådighed. Det har affødt bekymrede udmeldinger fra bl.a. Den Danske Dommerforening, Advokatsamfundet og Politiforbundet, der frygter for retssikkerheden, hvis der er usikkerhed om, hvorvidt det er muligt at skaffe tolkning af en ordentlig kvalitet til bl.a. afhøringer og retssager.

Senest har HK/Privat meldt sig i koret af stemmer, der opfordrer Rigspolitiet til at lade udbuddet gå om. Det sker bl.a. på baggrund af aftalen med Voocali, der sikrer en mulighed for at gennemføre et udbud med større fokus på ordentlige vilkår for tolkene.

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

Aftale mellem IBM Danmark og HK løser sag om overenskomst1.10.2019 10:00:00 CESTPressemeddelelse

HK Privat og IBM Danmark bekræfter, at de har indgået en aftale, der fastlægger overenskomstdækningen hos IBM, herunder overenskomstdækningen hos IBM i Odense. IBM Danmark og HK Privat oplyser, at de er glade for, at forhandlingerne har ført til en aftale, som er tilfredsstillende for alle parter. Aftalen mellem CO-industri/HK Privat og Dansk Industri/ IBM Danmark betyder samtidig, at overenskomstdækningen på virksomheden er fremtidssikret. Prosas krav om overenskomst og konfliktvarsel er samtidig trukket tilbage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum