Forsikring & Pension

Ny ældreplejemodel øger borgernes medbestemmelse

Del

Ældrelovsarbejdet har vist, at der er bred opbakning til at gå i retning af hollandsk ældreplejemodel. En ny visitationsmodel bliver nøglen til at imødekomme borgernes behov med en stærk offentlig ældrepleje og gode muligheder for privatfinansierede tilkøb. Forsikrings- og pensionsbranchen opfordrer til, at næste skridt bliver nedsættelsen af et velfærdspolitisk partnerskab, hvor rapportens ideer kan omsættes til praktiske og fælles løsninger.

Visitation til plejeydelser via et centralt kontor i kommunerne fungerer ikke. Rapporten skitserer derfor forskellige veje til at flytte beslutningskompetencen ud til dem, der står hos borgeren. Det kan sætte fagligheden fri og øge borgerens medbestemmelse.

- Rapporten peger på, at vi i Danmark tager et stort skridt i retning af den hollandske ældreplejemodel, hvor beslutningerne træffes tæt på borgeren af selvstyrende teams. Nu bør der ses på, hvordan dette kan understøttes med en god finansieringsmodel, der passer til. Her tror jeg, vi kan lære rigtigt meget ved at se til Holland og Tyskland, udtaler underdirektør i F&P, Karina Ransby.

- Hvis vi får skruet en ny visitations- og finansieringsmodel rigtigt sammen, kan det ikke bare løse mange af udfordringerne i den kommunale ældrepleje, men også give borgerne helt nye muligheder for at supplere med forsikrings- og opsparingsbaserede løsninger”, udtaler Karina Ransby.

Ældrelovsrapporten beskriver også et massivt behov for senior-, ældre- og plejeboliger samt behov for nytænkning af boligformer.

- Vi er helt enige i, at der er et enormt behov for nye boliger, der passer til den aldrende befolkning og glade for, at rapporten peger på øget samarbejde med pensionsselskaber som en af vejene frem. Vi foreslår, at der nedsættes et nyt partnerskab for velfærdsbyggeri, som kan fremme dialog, vidensdeling og hjælpe politikerne med at fjerne nogle af de mange lovgivningsmæssige benspænd, slutter Karina Ransby.

F&P har deltaget i arbejdet med ældrelovsrapporten med en repræsentant i ekspertgruppen om selvbestemmelse og valgfrihed.

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

F&P: Aftale om vinterhjælp gavner både elkunderne og pensionsopsparerne23.9.2022 10:06:54 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har indgået en politisk aftale med Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne om bl.a. at sænke elafgifterne og på den måde give en håndsrækning til de mange danskere, der er hårdt økonomisk ramt af inflation og stigende energipriser. F&P glæder sig over aftalen, der bl.a. er finansieret ved at hæve grænsen for, hvor meget alle danskere årligt kan indbetale til aldersopsparing – også kaldet det lave loft - allerede fra 1. januar 2023. Samtidig øges perioden med det høje loft fra fem til syv år før folkepensionsalderen, så det bedre kan betale sig at spare op til pension i de sidste år på arbejdsmarkedet. Det er en vigtig og god forbedring af mulighederne for at spare op til pension.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum