ATP

Ny administrerende direktør i ATP bliver Martin Præstegaard

Del

En enig bestyrelse bakker op om valget af Martin Præstegaard som administrerende direktør i ATP. Den nuværende viceadministrerende direktør afløser Bo Foged og sætter sig i direktørstolen pr. 1. juli 2022

ATP’s bestyrelse udnævner Martin Præstegaard som ny administrerende direktør for ATP. Siden september 2019 har han varetaget stillingen som viceadministrerende direktør og finansdirektør i ATP.

ATP’s bestyrelsesformand Torben M. Andersen udtaler i den forbindelse:

”Det er med stor tilfredshed, at bestyrelsen kan meddele, at Martin Præstegaard har takket ja til jobbet som ny administrerende direktør i ATP. Jeg har siden hans tiltrædelse i ATP for snart 3 år siden haft et berigende og velfungerende samarbejde med Martin, og jeg ser frem til et endnu tættere samarbejde i kraft af hans nye rolle. Martin er yderst kompetent og velegnet til at varetage den vigtige opgave, det er at være direktør i en institution, der har en nøglefunktion i det danske samfund. Martin har en stærk evne til at skabe resultater og tænke i løsninger, og derfor er han også den rette til at stå i spidsen for en så vigtig samfundsinstitution som ATP”.

Om udmeldingen siger Martin Præstegaard selv:

”Jeg er meget glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig og ser frem til den opgave, der venter mig. ATP spiller en afgørende rolle i det danske velfærdssamfund ikke bare i forhold til effektiv administration af offentlige ydelser og økonomisk grundtryghed for pensionisterne, men også i forhold til Danmarks grønne omstilling. Det er et stort privilegium at få lov at varetage en så vigtig samfundsopgave”.

Finanstilsynet har godkendt Martin Præstegaard som fit & proper. Bo Foged fortsætter som administrerende direktør til den 30. juni.

Nøgleord

Kontakter

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 936 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

Industriens Pension og Pensam tilslutter sig ATP’s jagt på ESG-data4.5.2022 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse

ATP’s indsats for at skaffe ESG-data fra det unoterede område af investeringsuniverset har vokseværk. Industriens Pension og Pensam tilslutter sig nu ATP’s spørgeskema til fonde og unoterede selskaber for at kunne skubbe på i retning af mere bæredygtighed i porteføljen. Data er nemlig afgørende for, at pensionssektoren kan levere på ambitionen om værdiskabende ESG-integration, herunder at bidrage til den grønne omstilling, bl.a. ved at nedbringe udledningen af CO2 i alle dele af virksomheden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum