Frederikshavn Kommune

Ny åbning for udvidet vej mellem Aalbæk og Skagen

Del

Her midt i sommerferien, hvor tusindvis af turister øger presset på den smalle tilkørselsvej til Skagen endnu mere end til hverdag, har Transportminister Hans Christian Schmidt tilkendegivet forståelse for at en udvidelse af den 17 kilometer lange strækning er nødvendig

Transportministerens anerkendelse af problemet kom på et møde med Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen til formiddag i Frederikshavn.

Transportminister Hans Christian Schmidt udtrykte stor ros for den vilje og vækst som Frederikshavn Kommune har med blandt andet to store havneudvidelser undervejs. Han anerkender, at det kan være nødvendigt at udvide den gamle ensporede hovedvej 40, for at kunne fastholde den positive udvikling i området.

Borgmester Birgit S. Hansen er positiv efter mødet, hvor hun igen fremførte erhvervslivets argumenter for vigtigheden af en vejudvidelse.

”Vi havde et godt møde, og jeg oplevede et Transportministeren lyttede til og forstod alvoren i situationen. Både for erhvervslivet, der fortæller at den dårlige infrastruktur koster dem penge hver dag. Og for Skagen som bysamfund, fordi vejen jo også fungerer som redningsvej. Nu er døren åbnet og med Hans Christian Schmidts forståelse for at Staten kan spille en rolle i vores vækstmuligheder, så er vi kommet et vigtigt skridt videre i kampen. Der blev ikke uddelt et pengebeløb eller fastsat en tidsplan, men der blev lyttet og Transportministeren udtrykte forståelse for, at det præcis kan være vores vej, som kan være en forholdsvis lille investering, der kan gøre en stor froskel for Frederikshavn Kommune,” siger Birgit S. Hansen.

FAKTA: Den nuværende vej mellem Aalbæk og Skagen er bygget i halvtredserne til en anderledes dimensioneret trafik. Hver dag i sommerperioden kører der fx over 12.000 bilister på vejen. Skagen har over 50.000 indbyggere om sommeren og bruger vejen som redningsvej til sygehuset, der ligger 60 kilometer væk. Skagen har Danmarks største fiskerihavn, hvor 25 procent af al dansk fisk landes, Danmarks største nybygningsværft, Karstensens Skibsværft, der er afhængig af at kunne få leveret materialer og underleverandører til Skagen og Danmarks største sildefabrik, Skagerak Pelagic. Samtidig er Skagen Havn også Sveriges største fiskerihavn, hvor 40 procent af al svensk fisk landes.,

For yderligere for oplysninger kontakt

Birgit S Hansen, Borgmester, Frederikshavn Kommune +45 2916 3039

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum