Ishøj Kommune

Nu tilbyder Pitstop anonym rådgivning om stoffer

Del

Hos Pitstop kan borgere fra Ishøj og Vallensbæk få rådgivning om misbrug af alkohol eller stoffer helt anonymt. Det at ens navn bliver registreret, kan især for unge være en barriere for at søge hjælp

Mange unge er tilbageholdende med at søge hjælp, fordi de frygter, at deres familie og venner skal blive bekendt med deres problemer. Derfor forsøger behandlingstilbuddet Pitstop nu at række ud til de unge i Ishøj og Vallensbæk ved at tilbyde 100 procent anonym hjælp, hvor ens navn ikke bliver registreret nogen steder. Tilbuddet er dog ikke kun for unge, men er for alle i aldersgruppen 13-65 år.

Det er vigtigt, at man får hjælp til at vende en negativ udvikling, for det er meget svært selv at stoppe eller nedbringe sit forbrug af alkohol eller stoffer. Det fortæller Anette Rix, der er afdelingsleder for Pitstop.

”Vi ønsker ikke, at det, at man er bange for at blive registreret som misbruger, skal være en hindring for, at man søger råd og vejledning. Uanset hvor lille eller stort problemet er, så er man velkommen til at komme ned til Pitstop,” siger Anette Rix.

Også pårørende er velkomne

Afdelingslederen for Pitstop giver nogle eksempler på, hvad man kan komme til Pitstop med af problematikker. Hvis man er bekymret for en, man kender, er man også meget velkommen.

”Du er for eksempel velkommen, hvis du er fodboldtræner og oplever, at en af drengene på holdet måske har et problem. Du er velkommen, hvis du har en teenagedatter, der hænger ud sammen med en gruppe, som du måske tror, har et problem. Du er velkommen, hvis du tænker, at du er begyndt at ryge for meget hash eller er begyndt at tage noget coke, inden du skal i byen i weekenden,” siger Anette Rix.

Hos Pitstop står rådgivere klar til at tale med borgerne og hjælpe dem videre. Her er ingen løftede pegefingre, og det foregår helt på den enkelte borgers præmisser. Rådgiverne har tavshedspligt. Den anonyme rådgivning består af 2-3 personlige eller telefoniske samtaler.

Hvornår er forbruget for meget?

Mange unge bruger og eksperimenterer med alkohol og måske hash eller andre stoffer. Men for nogle bliver forbruget for meget, og det udvikler sig måske til et misbrug.

Det kan være svært selv at vurdere, om ens forbrug af alkohol eller andre stoffer har taget overhånd. Generelt kan man sige, at man kan have brug for hjælp, hvis:

  • man ikke længere føler, man kan styre sit forbrug
  • ens dagligdag er påvirket af ens forbrug
  • man har svært ved at passe sin skole eller sit arbejde
  • folk omkring en synes, ens forbrug er for meget
  • den gode følelse, som ens forbrug engang gav, er væk
  • ens forbrug hjælper en med at få ro på og kunne sove.

Kontakter

Anette Rix, afdelingsleder for Pitstop og forstander på Kløverengen, tlf. 43 57 78 54 eller anhri@ishoj.dk

Billeder

Download
Pitstop i Ishøj.
Pitstop i Ishøj.
Download
Pitstop i Ishøj.
Pitstop i Ishøj.
Download
Pitstop i Ishøj.
Pitstop i Ishøj.
Download
Pitstop i Ishøj.
Pitstop i Ishøj.
Download

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum