Haderslev Kommune

Nu starter arbejdet på Jomfrustiens supercykelsti

Del

I denne uge starter arbejdet på den supercykelsti, der skal løbe gennem det nye byområde i Haderslev, Jomfrustien. Arbejdet udføres på den gamle banestrækning og starter dermed fra den eksisterende cykelsti ved Lindedal og føres hele vejen til Nørregade.

Fra slutningen af efteråret bliver det nemmere for cyklister at komme fra Haderslev Havn til midtbyen. Den nye strækning af cykelstien, der forbinder Haderslev, Hammelev og Vojens, skal etableres fra Lindedal til Nørregade.

”Det er en gammel drøm, der nu går i opfyldelse, når vi kan udnytte banestien til at få cyklisterne sikkert gennem byen. Det er mindre end to år siden, vi begyndte at forme de første idéer til et projekt om udvikling af området omkring Jomfrustien, og nu sætter vi i samme uge gang i både en supercykelsti og opførelsen af en ny, flot biograf med fire sale. Der sker virkelig noget omkring Jomfrustien”, siger H. P. Geil, borgmester i Haderslev Kommune.

Cykelstien bliver fire meter bred med gadelys på hele strækningen. På strækningen bag busstationen fra Teaterstien til Nørregade forventes flere fodgængere, så her bliver cykelstien delt i en cykelsti på tre meter og et fortov på 1,6 meter. Der hvor cykelstien krydser Nordhavnsvej, Allégade, Teaterstien og ved stiens start på Nørregade, bliver krydsningspunkterne sikret blandt andet ved etablering af helleanlæg. Ydermere etableres der cykelsti på Teaterstien fra krydsningspunktet ned til Jomfrustien ved Høppners Gaard.

”Næste skridt omkring supercykelstien er en plan for, hvordan arealerne langs stien skal se ud. I dag er det mange steder bagsider af bygninger, der kommer frem. Her vil vi forsøge at lave aftaler med ejerne om, hvordan vi får dem indarbejdet bedst muligt i området. Og så skal vi have kigget på, hvor meget beplantning vi kan nå i år, og hvor meget, der må vente. Vi forbereder plads til beplantning, men i første omgang er det asfalt og belysning, der arbejdes på”, siger Solveig Kappel, der er projektleder for byudviklingsprojektet omkring Jomfrustien.

Når denne strækning er fuldført, er det muligt at cykle på cykelsti hele vejen fra Haderslev Havn til Vojens. Der er i løbet af det seneste år lavet krydsningspunkter og cykelstier langs Bredgade, på banestrækningen fra Lindedal til Vinkelvej og nu gennem Jomfrustiområdet for omkring 9 millioner kroner, hvoraf de 3,6 millioner er hentet hos staten i Vejdirektoratets cykelstipulje. Herudover er cykelstierne på Ribe Landevej forbedret og der er lavet nye cykelstier på Laurids Skaus Gade.

Arbejdet med supercykelstien langs Jomfrustien skal efter planen være afsluttet i starten af november. Vejene i området vil være farbare i perioden, men der må forventes nogle gener for trafikken, mens arbejdet står på.

Kontakter

Solveig KappelProjektleder, Jomfrusiten

74341721

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum