Aabenraa Kommune

Nu starter anlægsarbejdet ved Markedspladsen i Aabenraa

Del

Fra slutningen af januar og i de kommende cirka fem måneder vil Markedspladsen i Aabenraa bymidte blive fornyet, så der i fremtiden er forbedrede muligheder for events og ophold på området.

Visualisering af Markedspladsen. Illustration: ADEPT
Visualisering af Markedspladsen. Illustration: ADEPT

Anlægsarbejdet med at få skabt de nye rammer for Markedspladsen i Aabenraa bymidte begynder i slutningen af januar og er den sidste del af ”Områdefornyelse Aabenraa Midtbyplan” – også kendt som Områdefornyelse Syd. Når arbejdet står færdigt, forventeligt i slutningen af juni, vil det blandt andet rumme mulighed for at opholde sig på pladsen ved en række siddearrangementer, mens der fortsat vil være mulighed for parkering.

- Det bliver skønt at få færdiggjort Markedspladsen, så der bliver skabt en sammenhæng til det øvrige område i fornyelsesprojektet – herunder Rådhusgade – og giver en flot ankomst til midtbyen. Det vil samtidig betyde, at vi får skabt en flot og imødekommende plads, der kommer til at være et naturligt samlingssted for en række nye og velkendte byaktiviteter – heriblandt markedet samt ringridningen, siger formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, og fortsætter:

- Det har desuden været væsentligt med projektet, at der fortsat vil være parkeringspladser på Markedspladsen, hvor der vil ske en reducering fra de hidtidige 65 pladser til fremover 50. Det anser jeg for et acceptabelt niveau med tanke på, at bykvaliteten bliver højnet.

Mens arbejdet står på, vil der ikke være mulighed for parkering på Markedspladsen. I stedet henvises man til at benytte andre parkeringspladser i området, og i anlægsperioden vil det øverste dæk ved parkeringshuset på Skrænten være uden tidsbegrænsning. Samtidig vil markedet om lørdagen blive flyttet til p-pladsen ved Hotel Europa.

Der er sat 8,4 millioner kroner af til at opføre Markedspladsen.

Kontakter

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Afdelingschef Kultur, Plan & Fritid, Bo Riis Duun, tlf.: 73 76 70 87; e-mail: brd@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Visualisering af Markedspladsen. Illustration: ADEPT
Visualisering af Markedspladsen. Illustration: ADEPT
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum