Vejdirektoratet

Nu står pylonfoden på bunden af Storstrømmen

Del

Omkring midnat mellem mandag og tirsdag blev fundamentet til pylonen på den nye Storstrømsbro placeret i havbunden med få centimeters nøjagtighed.

Det blev en lang arbejdsdag på vandet for mandskabet på operationen med at sænke pylonfundamentet i Storstrømmen. Fra formiddag til sen eftermiddag handlede det om først at sænke prammen, som pylonfundamentet stod på. Derefter trak de med slæbebåde fundamentet hen til den position, hvor det skulle sænkes ned på havbunden.

Fra klokken 18.00 begyndte så selve sænkningen, og omkring midnat stod pylonfoden på havbunden.

På forhånd var mandskabet parat til, at måtte bruge flere forsøg til at ramme præcist, men projektchef Niels Gottlieb fortæller, at første forsøg på at placere fundamentet er gået over al forventning.

”Det ser ud som om, pylonfoden er placeret indenfor de fem centimeters nøjagtighed, vi kræver. Nu skal vi bruge lidt tid på at foretage kontrolmålinger. Når det er bekræftet, kan vi gå i gang med at fylde fundamentet op med sand, så det står fuldstændig solidt på havbunden,” siger Niels Gottlieb.

Næste skridt i arbejdet med pylonen bliver, at entreprenøren skal bygge en arbejdsplatform op oven på pylonfoden. Platformen skal bruges til at bygge den 100 meter høje pylon op i højden.

”De kommende måneder kommer til at gå med at bygge arbejdsplatformen. Blandt andet skal der etableres kraner på platformen til at løfte elementerne til pylonen op. De enkelte elementer skal så støbes sammen på stedet,” siger Niels Gottlieb.

Fakta om pylonen

Højde - cirka 100 meter over havoverfladen

Vægt - cirka 32.000 ton

Funktion – skal understøtte de kabler (stag), brofagene er ophængt i.

Hvorfor kun en pylon? - Fordi det er en skråstagsbro – hvis det havde været en hængebro skulle der være mindst 2 tårne.

Kontakter

Projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet, tlf: 7244 3623, mail: ng@vd.dk
Kommunikationskonsulent Brian Christensen, Vejdirektoratet, tlf: 7244 3755, mail: bch@vd.dk

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum