Det Sociale Netværk

Nu slår Ungegarantien og headspace Hjørring dørene op for byens unge

Del

Som et led i Hjørring Kommunes Ungegaranti åbnede rådgivningstilbuddet headspace Hjørring den 21. november på Amtmandstoften 2 i Hjørring.

Åbningsdagen for headspace markerede samtidig indvielsen af Ungegarantiens fysiske adresse, der foruden headspace også omfatter Ungesekretariatet og på sigt en række andre funktioner målrettet børn og unge.

Dagen bøde blandt andet på taler fra byens borgmester Arne Boelt (S) og headspaces protektor og stifter Poul Nyrup Rasmussen, der begge glædede sig over at indvie Hjørrings nye rådgivningstilbud, som i samarbejde med Hjørring Kommune og Ungegarantien skal favne byens unge i alderen 12-25 år.

”Jeg er meget glad for, at vi med indvielsen af Ungegarantiens fysiske rammer også kan fejre åbningen af headspace i Hjørring. Vi har begge et stort og stærkt fokus på, at vores børn og unge mennesker får en positiv destination, trives og har det godt. Jeg er overbevist om, at det vil give masser af fordele og synergier i det daglige arbejde – både for Hjørring Kommunes Ungegaranti og for headspace. Det allervigtigste er, at det uden tvivl vil gøre en stor positiv forskel for vores børn og unge,” siger Hjørrings borgmester Arne Boelt.

Undervejs var der kunstneriske indslag leveret af unge fra Hjørring Musiske Skole samt rig mulighed for at hilse på de ansatte og frivillige i de nye lokalers hyggelige omgivelser.

Det Sociale Netværk/headspace Danmark blev etableret af Poul Nyrup Rasmussen i 2009 og har siden hen skabt en lang række initiativer, der primært hjælper børn og unge, psykisk sårbare og pårørende. Heriblandt det omspændende initiativ headspace, som med uforpligtende og gratis rådgivning, hjælper børn og unge i 19 kommuner landet over. Hjørring er den seneste by til at få et headspace-center.

”Det er altid en glædelig begivenhed at åbne nye headspace-centre. Og særligt her i Hjørring, hvor vi har fået virkelig god opbakning fra kommunen og borgmesteren. Samtidig kan jeg konstatere, at der er ganske mange frivillige, der allerede er tilknyttet centret i forhold til byens størrelse, så vi har virkeligt gode forudsætninger for at hjælpe sårbare unge i Hjørring,” siger Poul Nyrup Rasmussen om åbningen af headspace Hjørring.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig i headspace Hjørring eller har spørgsmål vedrørende centret, kontakt gerne centerchef Jesper Overgaard Andersen på mobil +45 2572 2773 eller e-mail joa@headspace.dk eller Lise Hvarre Primdahl på mobil +45 2597 2909 eller e-mail: lhp@headspace.dk.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Det Sociale Netværk

Det Sociale Netværk
Det Sociale Netværk
Østergade 5, 3 sal
1100 København K

50 846 846https://www.detsocialenetvaerk.dk/

Om headspace
headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace er fysisk til stede i en lang række danske byer og er tilgængeligt online via chatfunktionen på headspace.dk. headspace hjælper årligt over 9000 unge mennesker på landsplan. Det er blevet til 46.000 unge, som headspace har hjulpet godt videre i livet siden 2013.

Om Ungegarantien
Ungegarantien er navnet på Hjørring Kommunes samlede ungeindsats, der arbejder for, at alle unge fremadrettet får et job og/eller en uddannelse. I et storstilet samarbejde mellem kommunen, de lokale uddannelsesinstitutioner, private virksomheder, skoler m.fl. har ungegarantien fokus på at hjælpe alle unge på vej mod at finde og realisere ”drømmen om det gode liv” gennem unikke job- og uddannelsesønsker for fremtiden. Som en del af indsatsen har Ungegarantien også et fokus på sårbare børn og unge. Indsatsen samles på Amtmandstoften 2, som foruden Ungesekretariatet og nu headspace Hjørring også vil komme til at rumme andre specifikke projekter målrettet sårbare børn og unge. 

Følg pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Det Sociale Netværk: Psykiatriplanen er en forløsning på 15 års arbejde for anerkendelse af civilsamfundet20.5.2025 16:00:17 CEST | Pressemeddelelse

Efter mange års målrettet indsats er det endelig sket: Den længe ventede 10-års plan for psykiatrien er lanceret, og Det Sociale Netværk glæder sig over, at civilsamfundets rolle i forebyggelsen af psykisk mistrivsel nu anerkendes som en bærende del af løsningen. Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk, siger: "Det er en sejr for tusindvis af mennesker og organisationer, der gennem årene har insisteret på, at civilsamfundets støtte gør en forskel. Med det her udspil rykker vi et vigtigt skridt nærmere et omsorgssamfund, hvor forebyggelse og tidlig indsats er en fælles opgave." Historisk anerkendelse fra Christiansborg Det Sociale Netværk – som står bag initiativer som headspace, MindU og Peer-Partnerskabet – har i årevis arbejdet for at vise, hvordan frivillige fællesskaber og lavtærskeltilbud kan være et afgørende supplement til det professionelle behandlingssystem. Med denne aftale anerkendes tilgangen for første gang i en national psykiatriplan. "Vi har

Regeringens psykiatriudspil er et gennembrud for forebyggelse og civilsamfundets rolle8.4.2025 11:49:58 CEST | Pressemeddelelse

Det Sociale Netværk ser regeringens nye psykiatriudspil som et gennembrud for den måde, vi forstår og prioriterer forebyggelse på. For første gang lægges der i en national plan op til et markant løft af civilsamfundets rolle i arbejdet med psykisk mistrivsel, og det vækker stor glæde i Det Sociale Netværk, der blandt andet varetager initiativer som ungerådgivningen headspace og Peer-Partnerskabet. Stifter og protektor Poul Nyrup Rasmussen siger: "I mere end 15 år har vi kæmpet for at få anerkendt civilsamfundets afgørende betydning i forebyggelsen af mental mistrivsel. Det her udspil er et vigtigt skridt mod et omsorgssamfund, hvor vi støtter mennesker tidligt – før deres udfordringer potentielt gør, at de må tage plads i det overbelastede behandlersystem." Han henviser blandt andet til den dokumenterede effekt af civilsamfundets tilbud. Blandt har forskere fra Region Hovedstadens Psykiatri for nylig påvist,at ungerådgivning i headspace øger unges trivsel. Også i projektet "Vejen til h

Ny evaluering: MindU klæder konfirmander på til livets bølgedale21.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Folkekirken og headspaces værdier og metoder mødes i initiativet MindU, som er et projekt under Det Sociale Netværk forankret i landets headspace-centre. Her lærer unge i forbindelse med konfirmationsforberedelsen om eksistens, tanker, følelser og trivsel. Og måske er en ældre institution som Folkekirken faktisk en del af nøglen til at løse en af nutidens store udfordringer med flere og flere, som unge kæmper med deres mentale helbred. En ny evaluering viser i hvert fald, at MindU inspirerer de unge konfirmander til at handle på deres egen og andres trivselsudfordringer. De får samtidig blik for, at livet byder på bølgedale, og lærer strategier til at håndtere de følelser, der følger med i svære perioder. Særligt de unge, som har de største trivselsudfordringer, har gavn af MindU, viser evalueringen. Resultaterne glæder direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Trine Hammershøy: "I løbet af ens liv står man både over for store og små livsspørgsmål – bare i konfirmations-forbe

Seks kommuner og lokale foreninger går sammen: Frivillige peers skal styrke mental sundhed med evidensbaseret indsats16.12.2024 13:04:23 CET | Pressemeddelelse

Overalt i landet leder man efter måder at knække kurven for dårligt mentalt helbred. Også i kommunerne Vejen, Ishøj, Aalborg, Langeland, Odder og Silkeborg, hvor man nu er gået sammen med lokale frivilligcentre og SIND-afdelinger om indsatsen ”Vejen til hverdagslivet”. Det særlige ved dette gruppeforløb for voksne over 18 år er, at frivillige peers med egne erfaringer med psykisk sårbarhed leder grupperne. Netop denne model har i et forudgående pilotprojekt vist at have en markant positiv effekt på deltagernes recovery og livskvalitet. Derfor vækker udbredelsen af ”Vejen til hverdagslivet” også glæde hos MF Camilla Fabricius, der er socialordfører for Socialdemokratiet: ”Det er glædeligt at se, hvordan så mange kommuner og civilsamfund har fundet sammen om at løse udfordringen med psykisk mistrivsel. Arbejdet med psykisk sårbare mennesker er en utroligt vigtig dagsorden i vores danske velfærdssamfund, for kan vi hjælpe psykisk sårbare med deres udfordringer, så tager vi samtidig noget

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye