Det Sociale Netværk

Nu slår Ungegarantien og headspace Hjørring dørene op for byens unge

Del

Som et led i Hjørring Kommunes Ungegaranti åbnede rådgivningstilbuddet headspace Hjørring den 21. november på Amtmandstoften 2 i Hjørring.

Åbningsdagen for headspace markerede samtidig indvielsen af Ungegarantiens fysiske adresse, der foruden headspace også omfatter Ungesekretariatet og på sigt en række andre funktioner målrettet børn og unge.

Dagen bøde blandt andet på taler fra byens borgmester Arne Boelt (S) og headspaces protektor og stifter Poul Nyrup Rasmussen, der begge glædede sig over at indvie Hjørrings nye rådgivningstilbud, som i samarbejde med Hjørring Kommune og Ungegarantien skal favne byens unge i alderen 12-25 år.

”Jeg er meget glad for, at vi med indvielsen af Ungegarantiens fysiske rammer også kan fejre åbningen af headspace i Hjørring. Vi har begge et stort og stærkt fokus på, at vores børn og unge mennesker får en positiv destination, trives og har det godt. Jeg er overbevist om, at det vil give masser af fordele og synergier i det daglige arbejde – både for Hjørring Kommunes Ungegaranti og for headspace. Det allervigtigste er, at det uden tvivl vil gøre en stor positiv forskel for vores børn og unge,” siger Hjørrings borgmester Arne Boelt.

Undervejs var der kunstneriske indslag leveret af unge fra Hjørring Musiske Skole samt rig mulighed for at hilse på de ansatte og frivillige i de nye lokalers hyggelige omgivelser.

Det Sociale Netværk/headspace Danmark blev etableret af Poul Nyrup Rasmussen i 2009 og har siden hen skabt en lang række initiativer, der primært hjælper børn og unge, psykisk sårbare og pårørende. Heriblandt det omspændende initiativ headspace, som med uforpligtende og gratis rådgivning, hjælper børn og unge i 19 kommuner landet over. Hjørring er den seneste by til at få et headspace-center.

”Det er altid en glædelig begivenhed at åbne nye headspace-centre. Og særligt her i Hjørring, hvor vi har fået virkelig god opbakning fra kommunen og borgmesteren. Samtidig kan jeg konstatere, at der er ganske mange frivillige, der allerede er tilknyttet centret i forhold til byens størrelse, så vi har virkeligt gode forudsætninger for at hjælpe sårbare unge i Hjørring,” siger Poul Nyrup Rasmussen om åbningen af headspace Hjørring.

Hvis du er interesseret i at blive frivillig i headspace Hjørring eller har spørgsmål vedrørende centret, kontakt gerne centerchef Jesper Overgaard Andersen på mobil +45 2572 2773 eller e-mail joa@headspace.dk eller Lise Hvarre Primdahl på mobil +45 2597 2909 eller e-mail: lhp@headspace.dk.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Det Sociale Netværk

Det Sociale Netværk
Det Sociale Netværk
Østergade 5, 3 sal
1100 København K

50 846 846https://www.detsocialenetvaerk.dk/

Om headspace
headspace er et gratis og anonymt landsdækkende rådgivningstilbud til børn og unge mellem 12-25 år. Her kan børn og unge komme med alle slags problemer – store som små, og de kan dumpe ind direkte fra gaden og få den nødvendige hjælp. headspace er fysisk til stede i en lang række danske byer og er tilgængeligt online via chatfunktionen på headspace.dk. headspace hjælper årligt over 9000 unge mennesker på landsplan. Det er blevet til 46.000 unge, som headspace har hjulpet godt videre i livet siden 2013.

Om Ungegarantien
Ungegarantien er navnet på Hjørring Kommunes samlede ungeindsats, der arbejder for, at alle unge fremadrettet får et job og/eller en uddannelse. I et storstilet samarbejde mellem kommunen, de lokale uddannelsesinstitutioner, private virksomheder, skoler m.fl. har ungegarantien fokus på at hjælpe alle unge på vej mod at finde og realisere ”drømmen om det gode liv” gennem unikke job- og uddannelsesønsker for fremtiden. Som en del af indsatsen har Ungegarantien også et fokus på sårbare børn og unge. Indsatsen samles på Amtmandstoften 2, som foruden Ungesekretariatet og nu headspace Hjørring også vil komme til at rumme andre specifikke projekter målrettet sårbare børn og unge. 

Følg pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

COPENHELL donerer 89.250 kroner til headspace Danmark18.11.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Den årlige rock- og metalfestival COPENHELL har i år valgt at donere penge fra gæstelistebidrag, pant og indtægter fra en auktion over Gorenje-vaskemaskiner og -tørretumblere fra festivalen til headspace Danmark. I alt modtager headspace 89.250 kroner. COPENHELL donerer hvert år overskuddet fra gæstelistebidrag og pant til et socialt projekt i Københavnsområdet. I år er headspace Danmark de heldige modtagere – og det betyder rigtigt meget! Gorenje, der auktionerede en række vaskemaskiner samt tørretumblere bort (som havde vasket gæsternes tøj på festivalens to campingpladser), samlede i alt 16.000 kroner og donerer samtidig et helt nyt køleskab med den ikoniske COPENHELL-ulv til headspaces kommende center i Gladsaxe. ”Hos headspace er vi meget glade for, at sårbare unge ligger de dygtige folk bag COPENHELL så meget på sinde, at de vælger at donere penge til os. Private donationer som denne betyder, at vi kan gøre endnu mere for de unge i Danmark, som desværre i al for høj grad har ondt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum