Transportministeriet

Nu skal hjelmen på, når du kører på motoriseret løbehjul

Del

Fra den 1. januar 2022 bliver det lovpligtigt at have hjelm på, når man kører på motoriseret løbehjul.

Der er syv gange så stor risiko for at blive involveret i en ulykke i trafikken, hvis du kører på motoriseret løbehjul sammenlignet med cykler. Det fik transportminister Benny Engelbrecht til i januar i år at indføre et krav om, at man skal bære hjelm, når man kører på motoriseret løbehjul.

- De elektriske løbehjul er langt farligere end cykler, og derfor indførte jeg i januar i år et krav om, at man skal brug hjelm. De nye regler træder nu i kraft, og jeg er overbevist om, at det vil betyde færre hovedskader, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kravet træder i kraft den 1. januar 2022 og gælder uanset, om der er tale om eget løbehjul eller et udlejningsløbehjul.

Det er altid den enkelte brugers ansvar at sørge for at bruge hjelm, og politiet kan give bøde ved overtrædelse. Det nye krav gælder ikke kun motoriserede løbehjul, men også motoriserede skateboards og selvbalancerede køretøjer. Det er fortsat et krav, at køretøjerne højest må kunne køre 20 km i timen, at man ikke må køre spirituspåvirket, og at føreren skal være 15 år, hvis man skal køre alene, det vil sige uden en voksen ledsager.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum