Nu skal 164 udsultede høns have nyt hjem

De har været igennem en del, men at dømme på antallet af æg og af den lystige pludren har 164 høns fundet sig godt til rette på Roskilde Internat. Det er knap en måned siden, at de ankom underernærede til internatet midt om natten, efter de var blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse af deres ejer på grund af sygdom.
De satte internatet på den anden ende og har krævet mange kræfter, men fra i dag kan de endelig formidles til nye, gode hjem efter en lovpligtig karantæneperiode. Det glæder internatlederen.
- Jeg er stolt over, at Dyrenes Beskyttelse frivillige reddede hønsene, og at vi har kunne huse dem her. Nu skal de ud til gode hønsegårde, hvor de får et godt liv, siger Rikke Jørgensen, internatleder for Dyrenes Beskyttelse internat i Roskilde.
Kommer kun ud til gode hønsegårde
Hønsene blev hurtigt tilset af en dyrlæge efter ankomsten, da de havde været uden vand og foder i en længere periode. De var tydeligt underernærede, men var ellers flotte og uden sygdom. Tre høns er dog aflivet efter ankomsten. De tilbageværende høns trives i deres tre indhegninger, som internatet ombyggede til dem med masser af redekasse og siddepinde. Det bliver da heller ikke alle og enhver, der får lov at opdatere dyr fra hønseflokken.
- Hønsene skal gerne ud i grupper, da det er for sårbart for en enlig høne at flytte ind i en allerede etableret hønseflok. Og så skal der være nok plads, sikring mod rovdyr og tid til at tage sig af dem, siger Rikke Jørgensen.
Hønsene har krævet en helt ekstraordinær indsats af internatet. Der er etableret ny, overdækket indhegning, indkøbt udstyr og redekasser samt masser af hønsefoder. Dertil kommer ekstra arbejde til tilsyn og pasning af de mange høns.
- En høne er langtfra det mest ressourcekrævende dyr på internatet. Men der er bare så mange af dem, siger Rikke Jørgensen.
Hun er rørt over de donationer, der er kommet ind fra dyrevenner, da internatet var allermest presset. Og også lidt vemodig ved udsigten til, at hønsene snart er væk.
- Høns spreder bare en rigtig hyggelig stemning. Jeg vil da savne at kunne høre dem i baggrunden hele tiden og se dem sidde på række på deres pinde, når solen går ned, siger Rikke Jørgensen.
Der er 157 høner og 7 haner. De fleste er umiddelbart af racerne Isa Warren, Sussex og Köningsberger og skovhøne. De lægger masser af æg, men internatet kan ikke give nogen æggegaranti på den enkelte høne. Roskilde Internat har siden hønsenes ankomst fået mange opkald og mails fra interesserede, men der er ingen venteliste. Nu kan folk ringe med spørgsmål eller komme forbi med en passende transportkasse.
Billeder
Links
Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Din nysgerrighed får sælunger til at sulte ihjel: Lad dem være i fred9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
To sælunger er døde. Det er konsekvensen af, at mennesker er kommet for tæt på og har udvist manglende respekt for dyret. Derfor tør moderen ikke nærme sig, og sælungerne har sultet. Dyrenes Beskyttelse kommer med kraftig opfordring til at lade dem være i fred.
Dyrenes Beskyttelse: Sejr for ålen, men torsken kan ikke vente2.7.2025 16:02:09 CEST | Pressemeddelelse
En bred forligskreds om fiskeriaftalen har lyttet til de grønne organisationer og udpeget store beskyttede områder, samtidig med ålen beskyttes bedre.
Skrald fra sommerens fester bliver dødsfælder for dyrene27.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens mange festivaler og udendørsarrangementer betyder hvert år mere skrald i den danske natur. Skraldet skæmmer ikke blot landskabet, men kan også være livsfarligt for vilde dyr. Dyrenes Beskyttelse opfordrer danskerne til at rydde op efter sig, når festen er forbi.
Landbrugets løftebrud: Fortsat 25.000 døde pattegrise om dagen26.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal afslører status quo i dansk svineproduktion. Hver dag dør over 25.000 pattegrise i Danmark – det samme niveau som sidste år, trods løfter om forbedringer. Dyrenes Beskyttelse kritiserer den manglende handling og efterlyser konkret regulering frem for frivillige hensigtserklæringer.
Opråb til hundeejere: Disse halsbånd må du ikke længere bruge25.6.2025 14:33:44 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver pighalsbånd forbudt for hundeejere i Danmark. Dyrenes Beskyttelse glæder sig over de nye regler og minder om, at stødhalsbånd allerede har været ulovlige i mange år – selvom de stadig formodes brugt i det skjulte.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum