Norlys

Nu kommer Norlys med fiber til 9.000 adresser i Struer og Holstebro

Del

Struer er blandt de byer, der har dårligst fiberdækning i Danmark. Det bliver der gjort noget ved, når Norlys kommer med fiber til beboere og virksomheder i Struer og dele af Holstebro.

Lige om lidt lægges der fiber i jorden i Struer by og dele af Holstebro. Det er Norlys, der er i gang med at give borgere og virksomheder i området adgang til fibernettet. I alt graves der fiber ned til omkring 5.000 husstande i Struer, mens 4.000 adresser i Holstebro nu får adgang til fiber.

- I Struer er det langt fra alle, der har glæde af fibernettet. Højst 10 procent af beboerne i Struer by har adgang til fibernet, og det er ikke mange, når man tænker på, at det på landsplan er 77 procent. Derfor giver det god mening at rulle fiber ud i Struer, siger Torben Poulsen, direktør for Norlys’ fiberforretning.*

Nogle af dem, der får glæde af fibernettet, er beboerne i boligforeningen NordVestBo, som er et af de boligselskaber, Norlys allerede har lavet aftaler med.

- Vi er glade for aftalen med Norlys, da det giver vores lejere i Struer og Holstebro fordelen af fremtidens hastigheder, hvor de kan streame og game uden problemer. Et åbent fibernet hvor lejerne selv kan vælge mellem mere end ti udbydere af tv, internet og streaming er helt klart en attraktiv fordel, som gør, at vi får nemmere ved at fastholde og tiltrække lejere, siger Anders Vestergaard, der er direktør i NordVestBo.

Ud over NordVestBo har Norlys også lavet aftale med Struer Boligselskab.

Udrulningen begynder om et par uger og varer halvandet år

Udrulningen i Struer begynder i juni, og det er noget, der ikke kun kommer de nuværende borgere til gavn, men også de kommende generationer.

- Fibernettet er en teknologi, som vi regner med at kunne bruge i mindst de næste 30 år. Fiberens helt store styrke er nemlig, at man med rimelig sikkerhed kan sige, at der ikke er nogen begrænsninger på kapaciteten. Derfor er de næste generationers behov også sikret med fibernettet, siger Torben Poulsen.

Norlys ruller fiber ud i Struer by. I Holstebro er det indtil videre lejere i de boligforeninger, Norlys har lavet aftale med, der får mulighed for fibernet. Norlys har indgået aftale med NordVestBo, Lejerbo og Boligselskabet Holstebro. Hele udrulningen forventes at være færdig på halvandet år. Norlys vil sende breve ud løbende om udrulningen, så man vil altså få besked i postkassen, når det er muligt at få fiber på den enkelte adresse.

* Kilde: tjekditnet.dk og Dansk Energi, 2020-tal

Kontakter

Billeder

Information om Norlys

Norlys
Norlys
Tietgensvej 4
8600 Silkeborg

https://norlys.dk/

Om fiber

Fibernet, der er baseret på lyslederkabler, kan håndtere uanede mængder data med lysets hast. Derfor er fibernettet stabilt og lynhurtigt. Kort sagt er fibernet internet med lysets hastighed. Fibernettets høje kapacitet betyder, at hele familien kan være på samtidig, uden at det går ud over oplevelsen og hastigheden. Det giver mulighed for høj hastighed på både up- og download af billeder og dokumenter, stabil streaming af film og tv og en god oplevelse med online spil. Forbindelsen er personlig, og påvirkes ikke af andre brugere i området eller afstanden til en central. Fibernettet bliver heller ikke påvirket af skove, bakker og høje bygninger. Med et åbent fibernet får man mulighed for selv at vælge internetprodukter og tv-indhold blandt de serviceudbydere, som indgår i Norlys fibersamarbejdet. Det kan man læse mere om på norlys.dk/fritvalg.

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med ca. 750.000 andelshavere, 1,7 millioner kunderelationer, 2.800 medarbejdere og over 100 år på bagen.

Som andelsejet selskab ligger det dybt i vores DNA at tage ansvar for mere end os selv. Derfor leverer vi ikke bare fremtidssikrede løsninger til danske hjem og virksomheder. Vi arbejder målrettet for grøn og digital omstilling af hele vores samfund. Og brænder for at skabe fremskridt for både mennesker, lokalmiljø og klima.

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum