PlanBørnefonden

Nu kommer menstruations-emojien

Del

Kvinder over hele verden får nu en ny måde at kommunikere om deres cyklus på, efter Plan International har fået godkendt en menstruations-emoji. Den lander på dit smartphone-tastatur i løbet af foråret 2019.

En rød dråbe blod. Sådan ser den emoji ud, som Plan International har fået godkendt, efter mere end 55.000 efterspurgte den i forbindelse med en kampagne fra vores afdeling i Storbritannien sidste år. Emojien skal give kvinder en ny måde at tale om deres menstruation på og være med til at nedbryde det tabu, der for mange er omkring kvinders månedlige cyklus.

Der er ikke bare tale om et stunt. En undersøgelse fra Plan International viser, at 47% af kvinder i aldersgruppen 18-34 år ville finde det nemmere at tale om menstruation med venner og partnere, hvis de havde en emoji til at udtrykke sig. Lucy Russel er chef for Plan International UK’s afdeling for pigers rettigheder, og hun er sikker på, den lille bloddråbe kommer til at gøre en forskel.

”En emoji, der kan udtrykke, hvad 800 millioner kvinder verden over oplever hver måned, er et stort skridt mod at normalisere menstruation og knuse det stigma, der er om kvinders cyklus,” forklarer hun. ”I årevis har vi tiet stille om menstruation og skabt et tabu om emnet. Som eksperter i pigers rettigheder ved vi, at det har en skadelig effekt på piger. De er flove over at tale om deres menstruation, og det kan have konsekvenser for deres helbred. Det løser en emoji ikke i sig selv, men det kan være med til at ændre måden, vi taler om menstruation på. Og for at fjerne skammen, skal vi tale om det, ” siger Lucy Russel.

Lander på dit tastatur i foråret 2019

Emojien er blevet til i samarbejde mellem Plan International UK og firmaet NHS Blood and Transplant. Nu er den blevet godkendt af Unicode i Californien, der står for distributionen af emojis til smartphone-tastaturer verden over. Carmen Barlow, som er chef for den digitale strategi og udvikling hos Plan International UK, er glad for, at godkendelsen endelig er faldet på plads.

”Emojis spiller en afgørende rolle i vores digitale og følelsesmæssige måde at udtrykke os på, som går på tværs af sprog og landegrænser. At Unicode nu anerkender, at menstruation skal repræsenteres i det nye, globale sprog, er et stort skridt på vejen mod at nedbryde den globale skam, der er om menstruation,” forklarer Barlow.

Unicode forventer, at emojien lander på dit digitale tastatur i løbet af foråret 2019.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om PlanBørnefonden

PlanBørnefonden
PlanBørnefonden
Mimersgade 47, 4.
2200 København N

+45 70 22 12 11https://planbornefonden.dk

PlanBørnefonden er Danmarks største privatfinansierede børnerettighedsorganisation. Størrelse og styrke er afgørende, når vi hver dag kæmper for at sikre børns og unges rettigheder og muligheder i verdens mest skrøbelige områder – og specielt for pigerne, der er særlig ramt af ulighed og har få og ringe fremtidsmuligheder.

PlanBørnefonden er en del af Plan International, som er en af verdens ældste og største organisationer med fokus på børns rettigheder. Vi er til stede i flere end 70 lande i Afrika, Asien og Latinamerika.

Vi arbejder benhårdt for at børn kan klare sig, uanset hvor de er født og hvilket køn de har. At piger og drenge har samme gode muligheder og vilkår i livet er fundamentet for, at de i fremtiden sammen kan bygge et bedre lokalsamfund. Vi arbejder langsigtet med bæredygtig udvikling, så udsatte og skrøbelige samfund kan vokse sig stærke og stabile.

Vi er medlem af brancheorganisationen for indsamlingsorganisationer, ISOBRO.

Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum