Nu kommer hedebølgen – men du skal stadig møde på arbejde

Del

Når termometeret de kommende dage sniger sig over de 30 grader, vil der uden tvivl være mange danskere, der drømmer sig ud på stranden eller ind i en kølig skygge i haven. Men arbejdet skal stadig passes, selvom det kan virke umenneskeligt i varmen.

- Der er jo, desværre kan man sige, ikke noget der hedder varmefri. Så selvom det kan blive en hed omgang på kontoret eller i butikken, har man ikke ret til at få fri. Man har dog ret til et ordentligt arbejdsmiljø, hvilket også gælder indeklimaet, siger Martin Rasmussen, næstformand i HK.

Arbejdsmiljøloven siger, at temperatur og påklædning skal passe til det arbejde man har, men at temperaturen ikke må overstige 25 grader. Der er dog undtagelser under en hedebølge, hvilket får HK til at komme med en række gode råd.

- Under en hedebølge handler det om at få holdt rigeligt med pauser, huske at drikke en masse vand og passe på sig selv, hvis man er særligt udsat. Men vi vil også opfordre arbejdsgiverne til at være fleksible i forhold til at bytte arbejdsopgaver rundt, forskyde arbejdstiderne og dispensere for eventuelle uniformeringskrav, som kan være med til at forværre varmen. Og så kan det jo være, at man kunne lokke chefen til at give en is for at køle kollegaerne lidt af, siger Martin Rasmussen.

Kontakter

Billeder

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum