TDC NET

Nu kommer fremtidens fibernet til Danmark – sprænger hastighedsloftet for private internetforbindelser

Del

Som det første selskab i Danmark åbner TDC NET nu op for fremtidens fibernet. Den nye teknologi, der mere end fordobler de udbudte hastigheder i det eksisterende fibernet, skal klargøre netværket til at imødekomme fremtidens behov for endnu hurtigere up- og download af data.

Hastigheder på hele 2.500/2.500 megabit per sekund. Det bliver til foråret en realitet for boligejere i udvalgte områder, når TDC NET for første gang herhjemme åbner op for fremtidens fibernet.

TDC NET bygger og driver digital infrastruktur, der forbinder Danmark – herunder fibernet og Danmarks første nationale 5G-netværk. Som led i den løbende udvikling og optimering af den digitale infrastruktur, påbegynder selskabet nu udrulningen af næste generation af fibernettet, der sprænger det hidtidige hastighedsloft for private internetforbindelser.

Investering i at møde fremtidens behov

Det nye hurtigere fibernet bygger på en netværksteknologi, der ikke tidligere har været anvendt i Danmark. Teknologien gør det muligt at øge både up- og download hastighed til mere end det dobbelte i allerede etablerede fibernet-forbindelser. Dermed får private boligejere adgang til hastigheder, der ellers har været forbeholdt virksomheder og institutioner.

Åbningen er en del af TDC NET’s løbende fremtidssikring af den digitale infrastruktur, der skal sikre, at boligejere ikke blot har adgang til hastigheder, der møder nutidens behov – men at netværket er forberedt til at kunne levere de hastigheder, der bliver brug for på den lange bane.

”Vi har en klar målsætning om at forbinde Danmark til gavn for alle. Det handler om at bringe mennesker, virksomheder og landsdele sammen ved hjælp af de netværk, der er tilgængelige i dag. Men det handler samtidig om at skubbe de teknologiske grænser og videreudvikle den digitale infrastruktur, så den kan imødekomme de fremtidige behov, der vil opstå i markedet – og som vi måske ikke engang kan forestille os i dag. Det sker kun, hvis vi hele tiden tænker langsigtet og tager ny teknologi i brug. Det er næste generation af fibernettet et rigtig godt eksempel på”, siger Robert Dogonowski, kommerciel direktør hos TDC NET.

Gradvis udrulning af teknologien

Ifølge TDC NET vil næste generation fiber i første omgang være tilgængeligt i udvalgte områder i blandt andet Aarhus, Aalborg, Odense og dele af Storkøbenhavn.

Samtidig går TDC NET i gang med at forberede alle nye fiberforbindelser til også at kunne understøtte teknologien. Samlet set repræsenterer det et markant løft af TDC NETs fiberinfrastruktur, der i løbet af de kommende år forventes at nå ud til cirka én million danske adresser.

Næste generations fiber vil blive markedsført af en række internetudbydere, der i dag gør brug af TDC NET’s åbne fibernetværk til at tilbyde internetløsninger til private boligejere.

Fakta: Om næste generationsfiber

  • Fibernettet er kendetegnet ved, at internetsignalet transporteres via lys, hvilket gør potentialet for høje hastigheder enormt
  • Ved etableringen af næste generation fiber gør TDC NET brug af en teknologi ved navn XGSPON. Populært sagt gør teknologien det muligt at trække markant højere hastigheder igennem det eksisterende fibernet
  • Herved bliver det muligt at opnå hastigheder på 2.500/2.500 megabit per sekund, hvilket er mere end dobbelt så hurtigt som eksisterende fiberforbindelser
  • På sigt kan den nye teknologi bane vej for hastigheder på op til 10.000 megabit per sekund
  • TDC NET åbner op for næste generationsfiber i sit eksisterende fibernet i udvalgte områder i foråret 2021. Herefter vil internetudbydere, der gør brug af TDC NET’s netværk, kunne tilbyde de nye højere hastigheder til boligejere i de bestemte områder
  • Boligejere, der bor i ét af de udvalgte områder, og som ønsker at høre nærmere om næste generationsfiber, skal kontakte deres nuværende internetudbyder

Kontakter

Billeder

Download
Oversigt over stigningen i gennemsnitshastighed af solgte bredsbåndsforbindelser i Danmark
Oversigt over stigningen i gennemsnitshastighed af solgte bredsbåndsforbindelser i Danmark
Download

Information om TDC NET

TDC NET
TDC NET
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcnet.dk/

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. Gennem mere end et århundrede har TDC NET været med til at binde Danmark tættere sammen. Siden den visionære C.F. Tietgen i 1882 etablerede Kjøbenhavns Telefon-Selskab - og foretog sine første opkald. Til i dag, hvor vi døgnet rundt sikrer, at hele landet er forbundet. Med sikre og lynhurtige netværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler - du og jeg - endnu bedre sammen. Med hinanden. Og med resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra TDC NET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC NET

TDC NET: Status ét år efter landet lukkede ned – digital infrastruktur består historisk stresstest trods stigning i datatrafik på 45%12.3.2021 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Siden foråret 2020 er datatrafikken i TDC NET’s mobil- og bredbåndsnetværk steget med knap 50%. Det svarer til, at der hver eneste dag – siden nedlukningen trådte i kraft – er brugt data på niveau med streaming af 10 millioner spillefilm i HD-kvalitet. Trods massivt kapacitetspres har den digitale infrastruktur været gearet til opgaven, og det lover godt for fremtiden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum