Erhvervsministeriet

Nu kommer anbefalingerne, som skal skabe vækst og grønne arbejdspladser på Fyn

Del

Syv regionale vækstteams har undersøgt, hvordan der bedst investeres i lokale erhvervsstyrker og potentialer, der kan udvikle sig til erhvervsfyrtårne, så hver landsdel kommer godt igennem coronakrisen. I dag afleverer det fynske vækstteam sine anbefalinger til erhvervsministeren, og her er der fokus på udviklingen af maritime robotter.

Fyn skal være kendt som et internationalt epicenter som levere banebrydende nye teknologiske løsninger inden for robotter, droner og autonomiseret søfart, som bidrager til grøn omstilling og skubber på automatiseringen i andre erhverv. Sådan lyder det fra det fynske vækstteam, som i dag afleverer sine anbefalinger til regeringen.

Det er centralt i vækstteamets anbefalinger, at Fyn skal have et splinternyt test- og udviklingscenter som skal opfinde og lave nye løsninger, som kan automatisere produktion af blandt andet store konstruktioner med fokus på teknologier til fremtidens industri og med afsæt i Fyns stærke industrifællesskab. Desuden skal Fyns position som internationalt hot spot for udviklingen af avanceret droneteknologi udbygges, og farvandene syd for Fyn skal være knudepunkt for test og demoer af autonome systemløsninger som skal fremme den bæredygtige, kystnære skibsfart.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Under coronakrisen har den danske samfundsmodel for alvor vist sit værd, hvor vi har samarbejdet på kryds og tværs og sammen skabt nye løsninger, som også gør vores land mere forberedt på fremtiden. Det samme gælder vores syv regionale vækstteam, hvor vi har fået nogle af de folk, som kender deres lokalområde allerbedst, til at hjælpe os med at udvikle de lokale erhvervsstyrker. Vi skal nemlig udnytte, at vores virksomheder kan noget forskelligt på Fyn, Bornholm og i Nordjylland. Derfor glæder jeg mig meget til at læse hvert enkelt teams anbefalinger, så vi i fællesskab kan sætte gang i den lokale vækst og skabe nye arbejdspladser i hele landet.”

Formanden for Vækstteam Fyn, Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal:

”Med Lindø-historien i baghovedet og med starten på robotklyngen, har Fyn taget de første fem skridt for at gå forrest med robotter og teknologi. Nu er det tid til at tage de næste skridt for at blive absolut verdensførende, så vi fortsat kan levere smartere og grønnere løsninger til fremtidens avancerede industrier. Med tårnhøje ambitioner for Fyn, så har Vækstteam Fyn, som består af et bredt udsnit af toneangivende folk tilknyttet Fyn, i dag afleveret sine anbefalinger til erhvervsminister Simon Kollerup. Følges anbefalingerne vil Fyn blive sat på verdenskortet, og der er garanti for arbejdspladser, vækst og fremgang til Fyn og Danmark.”

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har afsat 500 mio. kr. fra det såkaldte REACT-EU-program til at følge op på anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats, har ansvar for den konkrete udmøntning af REACT-EU-midlerne.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny enhed skal understøtte bedre samarbejde mellem det offentlige og private10.6.2021 12:02:14 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, KL og Danske Regioner er i dette års økonomiaftaler enige om at etablere en enhed for det offentlige og private samarbejde med henblik på at styrke samarbejdet med erhvervslivet om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor. Enheden sammenlægges med det nuværende Center for Offentlig Innovation (COI) fra årsskiftet og bliver til Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI).

Serveringssteder skal lukke ned i og omkring Jomfru Ane Gade fra torsdag d. 3. juni2.6.2021 15:52:12 CEST | Pressemeddelelse

Der har den seneste tid været et stigende antal smittede i de centrale Aalborg, og Styrelsen for Patientsikkerhed finder at mange tilfælde kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade i Aalborg. På baggrund af smittesituationen har Aalborg Kommune bedt regeringen om, at se på, hvordan man kan håndtere smitteudviklingen i og omkring Jomfru Ane Gade så man sikrer, at smitten ikke løber løbsk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum