Erhvervsministeriet

Nu kommer anbefalingerne, som skal skabe vækst og grønne arbejdspladser i Sydjylland

Del

Syv regionale vækstteams har undersøgt, hvordan der bedst investeres i lokale erhvervsstyrker og potentialer, der kan udvikle sig til erhvervsfyrtårne, så hver landsdel kommer godt igennem coronakrisen. I dag afleverer vækstteamet for Sydjylland sine anbefalinger til erhvervsministeren, og her er fokus på omstillingen fra olie og gas til grøn industri.

Med opførelsen af de kommende havvindmølleparker, etableringen af den kommende energiø i Nordsøen og beslutningen om at indføre en slutdato for alle olie- og gasaktiviteter i Nordsøen, så er Sydjylland for alvor blevet en hovedaktør for massive investeringer i den grønne omstilling.

Sydjylland har derfor et stærkt fundament for at kunne stå i spidsen for en omfattende sektorkobling. Derfor ønsker Vækstteam Sydjylland at etablere et fyrtårnsprojekt med fokus på udviklingen af nye grøn energi og sektorkobling, hvor strøm fra havvindparker blandt andet skal skabe nye grønne brændsler.

Konkret skal der etableres et center for sektorkobling, som skal medvirke til, at energiteknologierne bringes i anvendelse i ambitiøse innovationsprojekter og endvidere bidrage til modningen og kommercialiseringen af nye teknologier, som fx Power-to-X, i et grønt og integreret energisystem. Vækstteamet anbefaler derudover en særlig uddannelsesindsats, fordi der i fremtiden vil være et stort behov for at omskole og opkvalificere landsdelens højtkvalificerede og faglærte arbejdskraft til de nye, grønne vækstbrancher.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Under coronakrisen har den danske samfundsmodel for alvor vist sit værd, hvor vi har samarbejdet på kryds og tværs og sammen skabt nye løsninger, som også gør vores land grønnere og mere forberedt på fremtiden. Det samme gælder vores syv regionale vækstteam, hvor vi har fået nogle af de folk, som kender deres lokalområde allerbedst, til at hjælpe os med at udvikle de lokale erhvervsstyrker. Vi skal nemlig udnytte, at vores virksomheder kan noget forskelligt i Sydjylland, på Bornholm og Fyn. Derfor glæder jeg mig meget til at læse hvert enkelt teams anbefalinger, så vi i fællesskab kan sætte gang i den lokale vækst og skabe nye arbejdspladser i hele landet.”

Formanden for vækstteamet for Sydjylland, Steen Brødbæk, adm. direktør i Semco Maritime A/S:

”Vi forventer en endnu større international efterspørgsel efter danske energiløsninger, og Sydjylland er unikt positioneret til at indfri de erhvervspotentialer, som de store investeringer i blandt andet energiøen og havvindmølleparker medfører.

Sydjylland har allerede en stærk energiinfrastruktur og en styrkeposition inden for offshore og havmølleværdikæden samt nogle af Danmarks førende virksomheder og forsyningsselskaber, der i en årrække har arbejdet målrettet med integrerede energisystemer. Med vores styrkeposition og investeringer i fyrtårnet kan vi gøre Sydjylland til en grøn energimetropol, som hele verden kigger imod for at få inspiration inden for grøn energi og sektorkobling.”

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har afsat 500 mio. kr. fra det såkaldte REACT-EU-program til at følge op på anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats, har ansvar for den konkrete udmøntning af REACT-EU-midlerne.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny enhed skal understøtte bedre samarbejde mellem det offentlige og private10.6.2021 12:02:14 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, KL og Danske Regioner er i dette års økonomiaftaler enige om at etablere en enhed for det offentlige og private samarbejde med henblik på at styrke samarbejdet med erhvervslivet om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor. Enheden sammenlægges med det nuværende Center for Offentlig Innovation (COI) fra årsskiftet og bliver til Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI).

Serveringssteder skal lukke ned i og omkring Jomfru Ane Gade fra torsdag d. 3. juni2.6.2021 15:52:12 CEST | Pressemeddelelse

Der har den seneste tid været et stigende antal smittede i de centrale Aalborg, og Styrelsen for Patientsikkerhed finder at mange tilfælde kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade i Aalborg. På baggrund af smittesituationen har Aalborg Kommune bedt regeringen om, at se på, hvordan man kan håndtere smitteudviklingen i og omkring Jomfru Ane Gade så man sikrer, at smitten ikke løber løbsk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum