Erhvervsministeriet

Nu kommer anbefalingerne, som skal skabe vækst og arbejdspladser i Hovedstaden

Del
Syv regionale vækstteams har undersøgt, hvordan der bedst investeres i lokale erhvervsstyrker og potentialer, der kan udvikle sig til erhvervsfyrtårne, så hver landsdel kommer godt igennem coronakrisen. I dag afleverer vækstteamet for Hovedstaden sine anbefalinger til erhvervsministeren, hvor fokus er på life science industrien og den stigende ulighed i danskernes sundhed.

En stærk offentlig-privat samarbejdsmodel, som kan skabe nye løsninger inden for behandlingen af svær overvægt, kroniske sygdomme og andre sundheds- og velfærdsteknologiske områder. Det skal være målet i fremtiden. Sådan lyder det fra vækstteamet for Hovedstaden, som i dag afleverer sine anbefalinger til regeringen.

Der er en stærk klynge af virksomheder inden for life science og velfærdsteknologi i Hovedstaden, og samtidig er der en lang tradition for samarbejde mellem virksomheder og det offentlige sundhedssystem. Den styrkeposition skal ifølge vækstteamet udnyttes til at skabe et udstillingsvindue for nyskabende sundhedsløsninger.

Vækstteamet vurderer, at nye stærke offentlig-private samarbejder på sundhedsområdet rummer store muligheder for både samfundet og erhvervslivet. Danmark får flere ældre borgere, samtidig med at flere udvikler livsstils- og kroniske sygdomme, og det skaber et voksende behov for sundhedsløsninger, som også kan udvikles og eksporteres.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Under coronakrisen har den danske samfundsmodel for alvor vist sit værd, hvor vi har samarbejdet på kryds og tværs og sammen skabt nye løsninger, som også gør vores land mere forberedt på fremtiden. Det samme gælder vores syv regionale vækstteam, hvor vi har fået nogle af de folk, som kender deres lokalområde allerbedst, til at hjælpe os med at udvikle de lokale erhvervsstyrker. Vi skal nemlig udnytte, at vores virksomheder kan noget forskelligt i Hovedstaden, på Bornholm og Fyn og alle andre steder i landet. Derfor glæder jeg mig meget til at læse hvert enkelt teams anbefalinger, så vi i fællesskab kan sætte gang i den lokale vækst og skabe nye arbejdspladser i hele landet.”

Formanden for Vækstteam Hovedstaden, Lars Fruergaard Jørgensen, CEO i Novo Nordisk: 

”Det danske samfund og sundhedssystem bliver i de kommende år massivt udfordret af et stigende antal kronikere, multisyge, svært overvægtige og psykisk syge. Vækstteam Hovedstaden er kommet med et konkret og ambitiøst bud på, hvordan vi inden for life-science kan blive et globalt udstillingsvindue, som kan blive nøglen til ikke blot at vende udviklingen i Danmark, men også til at udvikle de bæredygtige løsninger og modeller, som hele verden i stigende grad vil efterspørge. Målet er at kombinere områder med vækstpotentiale med områder, hvor sundhedsudfordringerne er store.”

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har afsat 500 mio. kr. fra det såkaldte REACT-EU-program til at følge op på anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats, har ansvar for den konkrete udmøntning af REACT-EU-midlerne.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye