Nets

Nu kan turisterne også betale kontaktløst i Danmark

Del

Nets og JCB åbner nu op for, at brugere af JCB-betalingskortet kan betale kontaktløst med både selve kortet og via JCB på mobilen i danske butikker. Kortet er internationalt, og bruges især af turister.

Forretninger, der tager mod betalingskortet JCB, vil nu fremover også kunne modtage betalingerne kontaktløst, som det allerede kendes fra både det fysiske Dankort og Dankort på mobilen.

Det sker, når Nets nu gør den standard, der er er udviklet til brug for mobilbetalinger med Dankort, tilgængelig for brugere af JCBs betalingskort og app. Det er oprindelig netop JCB der har udviklet standarden, som bruges til mobilbetalinger med Dankort app.

”Vi baserer betalinger med Dankort på mobilen på samme protokol, som er udviklet af JCB. Derfor har der ikke været så lang vej til at give brugere af JCB-kort mulighed for betaling med både kort og mobil, når de er på besøg i Danmark”, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør i Nets med ansvar for Dankort.

Nemmere at tage imod betaling fra turister

Aftalen betyder, at butikker, der i forvejen tager imod betalinger med JCB-betalingskort, nu også vil kunne modtage kontaktløse betalinger fra JCB-brugerne. Det gælder også mobilbetalinger fra brugerne, efterhånden som terminalerne opdateres.

JCBs J/Speedy-teknologi benytter, ligesom det kontaktløse Dankort, en NFC-chip til at forbinde med betalingsterminalen, og det er derfor en forudsætning, at terminalen i øvrigt kan modtage kontaktløse betalinger via NFC.

JCB er medlem af den internationale kortstandardiseringsorganisation EMVco. Selskabet er japansk, og startede oprindeligt som et lokalt betalingssystem, men er nu blevet globalt med udstedelse af kort i en række lande. I Danmark anvendes kortet dog primært af turister.

Kontakt: Pressechef hos Nets, Søren Winge +45 29 48 26 46​

Information om Nets

Nets
Nets
Lautrupbjerg 10
2750 Ballerup

44 68 44 68https://www.nets.eu/dk-da

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

Nets leverer første del af ny clearing infrastruktur i Ungarn4.9.2018 12:35pressemeddelelse

Sammen med sin lokale partner GIRO er Nets i fuld gang med at implementere en ny straks-clearing infrastruktur i Ungarn. En lokal tilpasset udgave af Nets internationale clearing-system, der forventes at være driftsklar i juli 2019, er nu leveret. Det er samme grundlæggende infrastruktur, der gik i luften i Danmark i november 2014, som nu også er ved at blive implementeret i både Italien, Slovenien og Ungarn. Fremover vil alle nye betalingsløsninger i Ungarn basere sig på den nyetablerede straks-clearing infrastruktur og Ungarerne vil dermed kunne foretage betalinger og overførsler på millisekunder, som vi i nogle år har kunnet herhjemme.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum