Hjørring Kommune

Nu kan mælkekartonerne også genbruges

Del

Fra den 1. april kan du sortere endnu mere affald til genanvendelse. Mad- og drikkekartoner og småt pap kan nu lægges i den ene af de containere, du allerede har derhjemme – så går det videre til genanvendelse og bliver til nye produkter.

Fra 1. april kan du lægge mad- og drikkekartoner i containeren til plast- og metal.
Fra 1. april kan du lægge mad- og drikkekartoner i containeren til plast- og metal.

Vi danskere er inden for de seneste 10 år blevet markant dygtigere til at sortere vores affald. Men vi kan blive endnu bedre – og nu er der kommet flere muligheder for at afsætte affaldet til genanvendelse. Derfor udvides dine muligheder fra den 1. april.

Hvordan skal du sortere?

Mad- og drikkekartoner fra f.eks. mælk, yoghurt, bønner og tomater kan du fremover lægge i samme containerrum som plast- og metalaffald. Som med plast- og metalaffald gælder det, at emballagen skal tømmes og skrabes så godt som muligt for indhold, men ikke behøver at blive grundigt rengjort. Er emballagen for beskidt, skal den i restaffald.

Pap kan fremover lægges i samme containerrum som papir. Det skal dog være i en størrelse, så det ikke sætter sig fast i containeren ved tømning. Du kan f.eks. slå mindre papkasser sammen eller rive dem i stykker. Større papkasser skal stadig afleveres på genbrugspladsen.

Nye klistermærker

For at tydeliggøre sorteringen vil du i løbet af foråret få udleveret to nye klistermærker, som du kan sætte på din container i stedet for de eksisterende. Du får et klistermærke til plast og metal samt mad- og drikkekartoner, og du får et klistermærke til papir og pap.

Hvis du mangler plads

Containeren til plast/metal/mad- og drikkekartoner og papir/pap vil fortsat blive tømt hver 4. uge, og containeren til restaffald/madaffald vil fortsat blive tømt hver 14. dag.

Resten af 2022 kan du gratis bestille en ekstra container på hjoerring.dk/mitaffald, hvis du mangler plads. Her kan du også tilmelde dig kommunens SMS-ordning og få besked inden tømning.

Hvad sker der med affaldet?

Mad- og drikkekartonerne i din container køres sammen med plast- og metalaffald til Reno-Nords sorteringsanlæg i Aalborg. Her sorterer anlægget kartonerne fra, så de kan gå videre til specialbehandling. Behandlingen består i at fjerne den indvendige folie i kartonen, så det bliver et ensartet materiale, hvor papirfibrene kan genanvendes til nye produkter.

Pappet, som du smider i rummet sammen med papir, køres til en fabrik og omdannes til f.eks. toiletruller eller nye papkasser.

Læs mere om den udvidede sortering på kommunens hjemmeside eller på avv.dk

Fakta om ny sortering:

  • Mad- og drikkekartoner og pap kan fra 1. april 2022 også sorteres til genanvendelse.
  • Mad- og drikkekartoner lægges i rummet med plast/metal – pappet lægges i rummet med papir.

Mad- og drikkekartoner behandles, så papirfibrene kan genanvendes. Pap behandles, så det kan genanvendes i nye papprodukter.

Kontakter

Affaldsplanlægger Anne Birgitte Gehrt
anne.birgitte.gehrt@hjoerring.dk
Tlf. 72 33 67 62

Billeder

Fra 1. april kan du lægge mad- og drikkekartoner i containeren til plast- og metal.
Fra 1. april kan du lægge mad- og drikkekartoner i containeren til plast- og metal.
Download
Du får nye klistermærker til at sætte på din container.
Du får nye klistermærker til at sætte på din container.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum