Esbjerg Kommune

Nu kan internationale tilflyttere se frem til at blive betjent lokalt i Esbjerg, når de skal have opholdstilladelse, CPR-nummer eller skattekort

Del

Et mangeårigt ønske fra Esbjerg Kommune og hele Vestjylland er nu gået i opfyldelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har netop meddelt, at Esbjerg får et internationalt borgerservicecenter (ICS), som kommer til at betjene 7.000 - 10.000 internationale borgere. Centret bliver placeret på Esbjerg Rådhus.

Internationale tilflyttere kan fremover få klaret papirarbejdet på rådhuset i Esbjerg, når de kommer til Vestjylland. Foto: Esbjerg Kommune.
Internationale tilflyttere kan fremover få klaret papirarbejdet på rådhuset i Esbjerg, når de kommer til Vestjylland. Foto: Esbjerg Kommune.

Efter ni års fælles og ihærdig indsats kan Esbjerg sammen med Fanø, Varde, Vejen, Tønder, Billund og Ringkøbing-Skjern kommuner nu se frem til at få et internationalt borgerservicecenter (International Citizen Service, ICS) til Esbjerg.

Centret kan klare alt papirarbejdet i form af bl.a. opholdstilladelse, CPR-nummer og skattekort, når internationale tilflyttere kommer hertil. En opgave, som tilflytterne hidtil har måttet rejse til Odense for at få løst. Det nye ICS-center i Esbjerg forventes at åbne 1. november eller 1. december 2022.

Serviceløft

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen, er begejstret ved udsigten til det nye center:

- Det er med meget stor glæde, at jeg erfarer, at vi nu kan se frem til at få vores eget ICS-center her i Vestjylland. Centret er af afgørende betydning for, at vi kan tilbyde en moderne, effektiv og serviceminded modtagelse af internationale tilflyttere her i vores område. I Esbjerg Kommune tiltrækker vores virksomheder hvert år mange internationale medarbejdere til især energisektoren. Den specialiserede arbejdskraft fra udlandet er afgørende for mange af vores virksomheder, men både i Esbjerg og i nabokommunerne har vores internationale tilflyttere fra andre EU-lande desværre oplevet en besværlig indrejse. Det har medført, at rekrutteringsgrundlaget forringes, og vores virksomheder har haft svært ved at dække deres bemandingsbehov. Men det er slut nu. Med det kommende ICS-center får vi et serviceniveau for internationale tilflyttere, der matcher områderne omkring Aalborg, Odense, Aarhus og København, siger Jesper Frost Rasmussen.

Alene i Esbjerg Kommune er der gennemsnitligt 1.500 indrejser om året, og dertil kommer indrejser i alle de omkringliggende kommuner. Alle de mennesker sparer nu den lange tur til Odense, hvor det nærmest ICS-center i øjeblikket er placeret, og de kan i stedet blot gå ind på rådhuset i Esbjerg. Her bliver det nye ICS-center placeret i tilknytning til det eksisterende borgerservicecenter, så der er en naturlig sammenhæng med kommunens borgerserviceydelser. Det bliver dermed en one-stop-funktion, hvor de internationale tilflyttere i fremtiden kan få klaret alle behov for borgerrådgivning og -service.

Medarbejderne i det nye ICS-center Esbjerg får ud over skrankeplads også kontor på rådhuset i Esbjerg, ligesom de kan benytte rådhusets øvrige faciliteter, f.eks. vagtservice og medarbejderkantine.

Også direktør for Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), Trine Rask Thygesen, ser frem til at kunne etablere det nye ICS-center i Esbjerg:

- Vi er i SIRI enormt glade for, at vi fra slutningen af året vil være til stede i Sydvestjylland, så vi bl.a. kan tilbyde internationale ansøgere muligheden for at indgive ansøgning om ophold, få optaget biometri eller ansøge om en tilbagerejsetilladelse uden at skulle til Aarhus eller Odense. Vi glæder os til samarbejdet med Esbjerg Kommune, siger Trine Rask Thygesen.

Synergi

Når de internationale tilflyttere besøger Esbjerg Rådhus for at få klaret de nødvendige indrejseformalia, kan de blot fem minutters gang fra rådhuset også besøge Esbjerg Kommunes internationale hus, som ligger centralt placeret på Torvet i Esbjerg. Her holder kommunens Tilflytterservice til med en række tilbud til internationale tilflyttere. Det betyder oplagte muligheder for samarbejde og synergi mellem Tilflytterservice og ICS-centret til fordel for både de ansatte og de internationale tilflyttere.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk

Maria Djurhuus Petersen, presseansvarlig, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, tlf. 72 14 21 00, presse@siri.dk

Billeder

Internationale tilflyttere kan fremover få klaret papirarbejdet på rådhuset i Esbjerg, når de kommer til Vestjylland. Foto: Esbjerg Kommune.
Internationale tilflyttere kan fremover få klaret papirarbejdet på rådhuset i Esbjerg, når de kommer til Vestjylland. Foto: Esbjerg Kommune.
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum