Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Nu kan du stemme på Københavns smukkeste nybyggeri

Del

Fra mandag den 29. marts kan københavnerne give deres mening til kende, når der åbnes for afstemning til publikumsprisen i forbindelse med Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering.

Københavns Kommune har siden 1903 præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg. I år er publikumsprisen med for fjerde gang, hvor københavnerne selv har mulighed for at vælge deres yndlingsbyggeri blandt de ti nominerede.

”København er fyldt med beboere, der virkelig vil deres by, og som går op i, hvordan den ser ud og er indrettet. Det er et privilegium, vi som kommune skal værne om og sætte pris på. Derfor er det også fuldstændig naturligt, at publikumsprisen for fjerde gang er en del af den traditionsrige bygningspræmiering,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Afstemningen foregår på KK.dk/bygningspraemiering. Der kan stemmes på et af de ti byggerier, der er nomineret til Københavns Kommunes bygningspræmiering 2020. Der kan stemmes i perioden 29. marts til og med 20. april.

De præmierede byggerier inkl. vinderprojektet af publikumsprisen afsløres den 27. april på KK.dk/bygningspraemiering.

Fakta

  • De nominerede byggerier er Cityringens stationer, Frihedsmuseet, Træhus i Sydhavnen, Nørrebro Bibliotek, Københavns Museum, Sankt Joseph Seniorbofællesskab & Plejecenter, Enghaveparken inkl. Boderne, Amager Bakke, Charlottetårnet samt Lille Langebro.

  • De nominerede byggerier er valgt blandt 37 indstillede byggerier med ibrugtagning mellem den 1. januar 2019 og den 1. juli 2020.

  • Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Da var det Axel Towers, der løb med prisen.

  • Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.

  • Almindeligvis afholdes selve præmieringen som et event i Festsalen på Københavns Rådhus. Af hensyn til den nærværende coronasituation er det besluttet, at de præmierede byggerier i stedet offentliggøres på Københavns Kommunes hjemmeside den 27. april 2021.

Link til download af fotos af alle ti nominerede byggerier findes under "Links" nedenfor. Billederne kan frit anvendes til redaktionelt brug ved omtale af bygningspræmieringen. Fotografer, der skal krediteres ved brug, fremgår af de enkelte billeders filnavne.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt

33 66 23 45 (modtager ikke SMS)

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum