Hjørring Kommune

Nu kan du søge om opsætning af vindmøller og solcelleparker

Del
Byrådet i Hjørring Kommune er klar til at tage en ny tørn med vindmøller og solceller, når vi fra i dag åbner for ansøgninger om nye vindmølle- eller solcelleprojekter.
Foto: Hjørring Kommune
Foto: Hjørring Kommune

Vindmøller og solceller kan dele vandene, og er derfor ikke et af de kommunalpolitisk nemmeste områder. Det er byrådet i Hjørring Kommune helt klar over.

Et flertal i byrådet i Hjørring har derfor valgt, at ansøgninger om opstilling af vindmøller og store solcelleanlæg skal samles i en ansøgningsrunde.

Populært sagt åbner ansøgningsvinduet den 12. december efter at fremgangsmåden med én samlet ansøgningsrunde blev godkendt på byrådsmøde den 30. november.

- Med ansøgningsvinduet får vi en mulighed for at prioritere og planlægge for de projekter, der passer bedst ind i vores kommune, fortæller udvalgsformand Søren Homann.

Han fortæller også, at det fylder i den lokale politiske debat, at der skal gives noget tilbage til de berørte lokalsamfund, så lokal energiproduktion giver lokal værdi.

- Hvem ved, måske kan lokal værdi og fællesskaber blive en trumf i den kommende planlægning, siger udvalgsformanden.

Ansøgninger om opstilling af vindmøller og solceller kan sendes ind via Hjørring Kommunes hjemmeside fra den 12. december og frem til midt i marts 2023.

Senere på foråret i 2023 kommer politikerne til at diskutere, om der er ansøgninger, der rammer så meget plet, at der skal planlægges for nye vindmøller og solceller.

Nøgleord

Kontakter

Kontaktinfo:

Udvalgsformand Søren Homann, tlf. 41937749
Direktør Bettina Hedeby Madsen, tlf. 41223726

Billeder

Foto: Hjørring Kommune
Foto: Hjørring Kommune
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Ansøgningsvinduet åbner den 12. december, og du ansøger ved at gå ind på Hjørring Kommunes hjemmeside og følge den vejledende procedure.

Ansøgningsvinduet er åbent indtil midt i marts 2023, og herefter vil Hjørring Byråd vurdere hvilke projekter der skal arbejdes videre med.

Den videre proces indeholder udarbejdelsen af en række planer, som kommer i høring, samt afholdelse af borgermøder, hvor der er mulighed for at ytre sine holdninger til de konkrete projekter.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne28.2.2023 11:24:31 CET | Pressemeddelelse

Et af de centrale elementer i Hjørring Kommunes klimahandleplan er etableringen af klimapartnerskaber, der sikrer et forpligtende klimasamarbejde mellem erhvervsliv, borgere og politikere, og siden planens vedtagelse er interessen for et klimafællesskab i Hjørring Kommune overvældende. Senest har fem nye virksomheder og foreninger skrevet under på partnerskabsaftaler ved en ceremoni på rådhuset mandag eftermiddag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum