Lolland Kommune

Nu kan du læse med i din omsorgsjournal

Del

Fra 15. januar 2016 får borgere i Lolland Kommune mulighed for at søge om læseadgang til deres egne eller pårørendes omsorgsjournaler. Det sker med Sundhedsportalen, som kommunen har oprettet for at lette borgernes vej til oplysninger om, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer skriver om dem.

”Det skal være nemmere for borgerne at følge med i og forstå, hvilken støtte og hjælp de får fra Lolland Kommune. Derfor har vi oprettet Sundhedsportalen, der giver borgerne og evt. deres pårørende læseadgang til deres omsorgsjournal, og hvor de dermed hurtigt selv kan finde oplysninger om for eksempel deres medicin, hvornår de får besøg af sundhedsmedarbejdere næste gang, hvilken hjælp de er visiteret til og meget mere,” fortæller sektorchef for Ældre & Sundhed Grete Breinhild, og tilføjer:

”Samtidig understøtter Sundhedsportalen Lolland Kommunes strategi om at udvikle kvalitet og service for borgerne ved at gøre viden tilgængelig digitalt.”

Tidligere var det nødvendigt at søge om aktindsigt for at se informationerne i sin omsorgsjournal. Det betød, at der kunne gå en del tid, fra man havde behov for at få oplysningerne, til man fik dem. Meget mere fleksibelt bliver det med Sundhedsportalen, fordi systemet giver borgerne mulighed for selv løbende at følge med i, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer i Lolland Kommune skriver om dem. Derudover vil Sundhedsportalen sandsynligvis frigive mere tid til andre opgaver for de ansatte, som tidligere har modtaget mange opkald i omstillingen og ansøgninger om aktindsigt.

Du kan søge om læseadgang til din omsorgsjournal fra 15. januar 2016, og ønsker du, at dine pårørende også skal kunne følge med, kan du give dem den samme læseadgang. I omsorgsjournalen finder du oplysninger om:

-          Navn, adresse, telefonnummer, på dig som borger og dine pårørende

-          Journal og handleplaner

-          Medicin og planlagte besøg

-          Døgn- og ugeplan og funktionsvurderinger

Der er link til Sundhedsportalen, og vejledninger i, hvordan du bruger den på: www.lolland.dk/sundhedsportalen

Nøgleord

Kontakter

Grete Breinhild
Ældre & Sundhedschef, Lolland Kommune
Tlf. 40 15 16 81

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum