Lolland Kommune

Nu kan du læse med i din omsorgsjournal

Del

Fra 15. januar 2016 får borgere i Lolland Kommune mulighed for at søge om læseadgang til deres egne eller pårørendes omsorgsjournaler. Det sker med Sundhedsportalen, som kommunen har oprettet for at lette borgernes vej til oplysninger om, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer skriver om dem.

”Det skal være nemmere for borgerne at følge med i og forstå, hvilken støtte og hjælp de får fra Lolland Kommune. Derfor har vi oprettet Sundhedsportalen, der giver borgerne og evt. deres pårørende læseadgang til deres omsorgsjournal, og hvor de dermed hurtigt selv kan finde oplysninger om for eksempel deres medicin, hvornår de får besøg af sundhedsmedarbejdere næste gang, hvilken hjælp de er visiteret til og meget mere,” fortæller sektorchef for Ældre & Sundhed Grete Breinhild, og tilføjer:

”Samtidig understøtter Sundhedsportalen Lolland Kommunes strategi om at udvikle kvalitet og service for borgerne ved at gøre viden tilgængelig digitalt.”

Tidligere var det nødvendigt at søge om aktindsigt for at se informationerne i sin omsorgsjournal. Det betød, at der kunne gå en del tid, fra man havde behov for at få oplysningerne, til man fik dem. Meget mere fleksibelt bliver det med Sundhedsportalen, fordi systemet giver borgerne mulighed for selv løbende at følge med i, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer i Lolland Kommune skriver om dem. Derudover vil Sundhedsportalen sandsynligvis frigive mere tid til andre opgaver for de ansatte, som tidligere har modtaget mange opkald i omstillingen og ansøgninger om aktindsigt.

Du kan søge om læseadgang til din omsorgsjournal fra 15. januar 2016, og ønsker du, at dine pårørende også skal kunne følge med, kan du give dem den samme læseadgang. I omsorgsjournalen finder du oplysninger om:

-          Navn, adresse, telefonnummer, på dig som borger og dine pårørende

-          Journal og handleplaner

-          Medicin og planlagte besøg

-          Døgn- og ugeplan og funktionsvurderinger

Der er link til Sundhedsportalen, og vejledninger i, hvordan du bruger den på: www.lolland.dk/sundhedsportalen

Nøgleord

Kontakter

Grete Breinhild
Ældre & Sundhedschef, Lolland Kommune
Tlf. 40 15 16 81

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune byder statslige arbejdspladser velkommen hjem17.1.2018 13:56pressemeddelelse

111 statslige arbejdspladser kommer tilbage til Lolland. 80 arbejdspladser placeres i Nakskov i form af Nota, Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder, og 31 placeres i Maribo i form af dele af Vurderingsstyrelsen under Skatteministeriet. Det er resultatet efter, at regeringen i dag har annonceret udflytningen af 4.000 statslige arbejdspladser til provinsen, og det er et resultat, som bliver godt modtaget i Lolland Kommune.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum