Lolland Kommune

Nu kan du læse med i din omsorgsjournal

Del

Fra 15. januar 2016 får borgere i Lolland Kommune mulighed for at søge om læseadgang til deres egne eller pårørendes omsorgsjournaler. Det sker med Sundhedsportalen, som kommunen har oprettet for at lette borgernes vej til oplysninger om, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer skriver om dem.

”Det skal være nemmere for borgerne at følge med i og forstå, hvilken støtte og hjælp de får fra Lolland Kommune. Derfor har vi oprettet Sundhedsportalen, der giver borgerne og evt. deres pårørende læseadgang til deres omsorgsjournal, og hvor de dermed hurtigt selv kan finde oplysninger om for eksempel deres medicin, hvornår de får besøg af sundhedsmedarbejdere næste gang, hvilken hjælp de er visiteret til og meget mere,” fortæller sektorchef for Ældre & Sundhed Grete Breinhild, og tilføjer:

”Samtidig understøtter Sundhedsportalen Lolland Kommunes strategi om at udvikle kvalitet og service for borgerne ved at gøre viden tilgængelig digitalt.”

Tidligere var det nødvendigt at søge om aktindsigt for at se informationerne i sin omsorgsjournal. Det betød, at der kunne gå en del tid, fra man havde behov for at få oplysningerne, til man fik dem. Meget mere fleksibelt bliver det med Sundhedsportalen, fordi systemet giver borgerne mulighed for selv løbende at følge med i, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer i Lolland Kommune skriver om dem. Derudover vil Sundhedsportalen sandsynligvis frigive mere tid til andre opgaver for de ansatte, som tidligere har modtaget mange opkald i omstillingen og ansøgninger om aktindsigt.

Du kan søge om læseadgang til din omsorgsjournal fra 15. januar 2016, og ønsker du, at dine pårørende også skal kunne følge med, kan du give dem den samme læseadgang. I omsorgsjournalen finder du oplysninger om:

-          Navn, adresse, telefonnummer, på dig som borger og dine pårørende

-          Journal og handleplaner

-          Medicin og planlagte besøg

-          Døgn- og ugeplan og funktionsvurderinger

Der er link til Sundhedsportalen, og vejledninger i, hvordan du bruger den på: www.lolland.dk/sundhedsportalen

Nøgleord

Kontakter

Grete Breinhild
Ældre & Sundhedschef, Lolland Kommune
Tlf. 40 15 16 81

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum