Lolland Kommune

Nu kan du læse med i din omsorgsjournal

Del

Fra 15. januar 2016 får borgere i Lolland Kommune mulighed for at søge om læseadgang til deres egne eller pårørendes omsorgsjournaler. Det sker med Sundhedsportalen, som kommunen har oprettet for at lette borgernes vej til oplysninger om, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer skriver om dem.

”Det skal være nemmere for borgerne at følge med i og forstå, hvilken støtte og hjælp de får fra Lolland Kommune. Derfor har vi oprettet Sundhedsportalen, der giver borgerne og evt. deres pårørende læseadgang til deres omsorgsjournal, og hvor de dermed hurtigt selv kan finde oplysninger om for eksempel deres medicin, hvornår de får besøg af sundhedsmedarbejdere næste gang, hvilken hjælp de er visiteret til og meget mere,” fortæller sektorchef for Ældre & Sundhed Grete Breinhild, og tilføjer:

”Samtidig understøtter Sundhedsportalen Lolland Kommunes strategi om at udvikle kvalitet og service for borgerne ved at gøre viden tilgængelig digitalt.”

Tidligere var det nødvendigt at søge om aktindsigt for at se informationerne i sin omsorgsjournal. Det betød, at der kunne gå en del tid, fra man havde behov for at få oplysningerne, til man fik dem. Meget mere fleksibelt bliver det med Sundhedsportalen, fordi systemet giver borgerne mulighed for selv løbende at følge med i, hvad sundhedsmedarbejdere og visitatorer i Lolland Kommune skriver om dem. Derudover vil Sundhedsportalen sandsynligvis frigive mere tid til andre opgaver for de ansatte, som tidligere har modtaget mange opkald i omstillingen og ansøgninger om aktindsigt.

Du kan søge om læseadgang til din omsorgsjournal fra 15. januar 2016, og ønsker du, at dine pårørende også skal kunne følge med, kan du give dem den samme læseadgang. I omsorgsjournalen finder du oplysninger om:

-          Navn, adresse, telefonnummer, på dig som borger og dine pårørende

-          Journal og handleplaner

-          Medicin og planlagte besøg

-          Døgn- og ugeplan og funktionsvurderinger

Der er link til Sundhedsportalen, og vejledninger i, hvordan du bruger den på: www.lolland.dk/sundhedsportalen

Nøgleord

Kontakter

Grete Breinhild
Ældre & Sundhedschef, Lolland Kommune
Tlf. 40 15 16 81

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum