VIA University College

Nu kan du Gå til firma i stedet for til fodbold

Del

VIA University College, BroPas og Erhvervsakademi MidtVest er gået sammen om at udbyde et inspirationsforløb over 10 onsdage i efteråret for alle med entreprenant blod i årene.

Samarbejdet omkring ’Gå til firma’ er etableret ud fra et ønske om at skabe bro mellem uddannelse, erhverv og Holstebro Kommune for at understøtte indsatsen i forhold til at arbejde entreprenant og innovativt med udgangspunkt i cirkulære principper og bæredygtighed.

Deltagerne lærer at handle på muligheder
Dét deltagerne får med sig fra forløbet, foruden et diplom, er en viden om og inspiration til at arbejde med bæredygtige forretningsmodeller, det er en forståelse for, hvordan man udvikler idéer, evnen til at handle på muligheder, redskaber til at pitche og præsentere sin idé og ikke mindst feedback, input og et godt miljø.

”I ’Gå til firma’ behøver man ikke at komme med en færdig idé eller et færdigt produkt, som mange måske har set i DR’s Løvens Hule og forbinder med det at være iværksætter. Det handler i stedet for om at sætte tingene i perspektiv og hjælpe deltagerne videre uanset deres udgangspunkt”, siger de tre partnere bag ’Gå til firma’ og fortsætter:

”Når man arbejder entreprenant og som iværksætter handler det ikke kun om at opfinde nye produkter og få nye idéer. Det handler i lige så høj grad om at gentænke og genbruge det eksisterende. Så for os handler det om at udvide deltagernes horisont i forhold til, hvad det vil sige at arbejde og tænke innovativt og med fokus på det cirkulære”.

Det lyder spændende, men det er nok ikke noget for mig
Det kan godt virke meget lidt konkret og uhåndgribeligt at arbejde med innovation og entreprenørskab. Og for nogen kan det også virke uoverskueligt at finde ud af, hvordan man i det hele taget kommer i gang. Men det er netop den bold ’Gå til firma’ gerne vil tage op:

”Ofte er det dem, som måske har brug for et lille skub for at komme i gang, der er de dygtigste til at tænke entreprenant. De kan godt have en lidt afventende attitude a la: Det lyder spændende, men det er nok ikke noget for mig. Men ofte er det faktisk noget for dem, og det vil vi gerne give dem mulighed for at afprøve med ’Gå til firma’”, forklarer partnerne og slutter:

”Vi har lagt vægt på, at det er alt fra konsulenter til nuværende iværksættere vores deltagere møder til ’Gå til firma’. De får mulighed for at få sparring og gode råd fra nogen, som selv har prøvet det, og ved hvad det kræver, når man skal kvalificere sine idéer uanset om det er i stor eller lille målestok. Samtidig har vi med Slagteriet på Struervej rammerne som både giver mulighed for alt fra en stille snak til mulighed for at bygge sig egen fysiske prototype af et produkt, hvis man har lyst til det”.

Det er gratis at deltage i ’Gå til firma’ uanset om man er nysgerrig studerende, iværksætter eller bare har et stort ønske om at arbejde med innovation. Alle er velkomne uanset om man har lyst til at komme to, fire eller alle 10 gange.

’Gå til firma’ onsdage kl. 14.00 – 16.00 i BroPas, Slagteriet Struervej 32.


Kontakt
Sebastian Bo Landgren, VIA University College, sl@via.dk, 87 55 23 70

Susanne Toftegaard Hansen, BroPas Holstebro Kommune, sth@holstebro.dk, 21 72 99 30

Klemen Skaarup Damgaard Nielsen, Erhvervsakademi MidtVest, ksn@eamv.dk, 29 69 37 05

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 20.000 studerende fordelt i 11 byer i Region Midtjylland.

VIA har 42 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser og er en af Nordens største udbydere af kompetenceudvikling.

VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution i både 2014, 2018 og 2019.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

Presseinvitation: Indvielse af ny campus14.9.2021 15:52:28 CEST | Pressemeddelelse

VIA University College inviterer til den officielle indvielse af den nye Campus Horsens, Banegårdsgade 2 i Horsens. Indvielsen sker under overværelse af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen og med deltagelse af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Fredag den 24. september 2021 klokken 13.00 – 15.00 Seneste mødetid for pressen er klokken 12.00 til pressebriefing Dagens program Et mere detaljeret program fremsendes ved tilmelding. 12.00 Senest ankomst for pressen 12.40 Gæsterne er på deres pladser 13.00 H.K.H. Kronprinsessen ankommer Herefter Underholdning og taler v. uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, borgmester i Horsens Peter Sørensen, næstformand i Region Midtjylland Hanne Roed samt VIAs rektor Harald Mikkelsen. Herefter Rundvisning af H.K.H. Kronprinsessen samt uddannelses- og forskningsministeren på udvalgte campus-hubs. Pressen kan følge med rundt, men der kan være begrænset plads. Om Campus Horsens Campusbyen udgør et samlet areal på 85.000 kvm o

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum