Forsikring & Pension

Nu kan du blive klogere på ejerskifteforsikringen

Del

Skal jeg købe en ejerskifteforsikring? Hvor kan jeg købe den? Hvad dækker den, og hvad koster den? - Forsikring & Pensions nye værd-at-vide guide hjælper forbrugerne med at få styr på en vanskelig forsikring.

De fleste boligkøbere ved godt, at det kan være en rigtig god ide at købe en ejerskifteforsikring. Så er man beskyttet mod uventede skader i det nye hus og har en mere tryg økonomi ved købet af den nye bolig.

Men ejerskifteforsikringens dækning, der er bestemt ved lov, er ikke helt nem at forstå. Hvad dækker forsikringen, og hvad dækker den ikke?

Tanken med en ejerskifteforsikring er, at den dækker skjulte fejl og mangler, men den skal ikke dække de fejl og mangler, der er normale for et tilsvarende hus med samme alder og stand.

Her begynder det at blive svært. Mange tror, at ejerskifteforsikringen skal dække alle fejl og skader, der ikke fremgår af tilstandsrapporten. Men sådan er det ikke. Normale skavanker skal hverken fremgå af tilstandsrapporten eller dækkes af ejerskifteforsikringen.

- En god tommelfingerregel er, at man altid skal sammenligne sit hus med et tilsvarende hus af samme alder og stand. Vi håber, at den nye guide kan hjælpe forbrugerne med at vælge og forstå ejerskifteforsikringen, når de køber hus, siger underdirektør Hans Reymann-Carlsen, Forsikring & Pension.

Overblik og sammenligninger

Værd-at-vide guiden ligger på Forsikringsoplysningens hjemmeside Forsikringsoplysningen.dk.

Her kan forbrugerne få overblik over, hvad det er godt at være opmærksom på, når man skal indhente og vurdere et forsikringstilbud.

Man kan sammenligne de forsikringsselskaber, der sælger ejerskifteforsikringer, og der er eksempler på, hvad en ejerskifteforsikring kan koste alt efter hustype, geografi m.m. Derudover kan man fx sammenligne:

- Selvrisiko

- Om der er huse, selskabet ikke giver tilbud på

- Om forsikringsselskabet samarbejder med bestemte byggesagkyndige

- Klagestatistik over selskaberne (fra Ankenævnet for Forsikring)

- Medlemskab af Garantifonden.

Ejerskifteforsikrings-guiden ligger online her.

https://info.forsikringsguiden.dk/forsikringsoplysningen/ejerskifteforsikringsguiden/

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - pressetelefon: 41 91 91 01

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring13.7.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad man skal være opmærksom på ved kør selv-ferie i udlandet? Ved de, om man kan få erstatning, hvis man bliver påkørt af en speed pedelec (hurtig el-cykel) uden forsikring, eller hvilken forsikring der dækker, hvis vinkøleskabet kortslutter?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum