Energistyrelsen

Nu kan der søges om 175 mio. kr. til nye energiprojekter

Del

Virksomheder og forskere, der vil udvikle og demonstrere innovative grønne energiprojekter, kan nu søge om støtte gennem Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram. Frist for ansøgere er d. 2. september 2022 kl. 12:00.

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox

Virksomheder og forskere, der vil udvikle og demonstrere innovative grønne energiprojekter, kan nu søge om støtte gennem Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram. Frist for ansøgere er d. 2. september 2022 kl. 12:00.

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) indkalder for anden gang i 2022 ansøgere, der vil udvikle og demonstrere innovative energiprojekter. I denne runde er der 175 mio. kroner at søge om.

I bestyrelsen for EUDP håber vi på at se mange ansøgninger, så vi kan få sat endnu flere banebrydende energiprojekter i værk. De seneste runder har interessen for programmet været overvældende høj – og vi håber på, at tendensen fortsætter,” siger Anne Grete Holmsgaard, formand for EUDP’s bestyrelse.  

Programmet har siden 2007 støttet mere end 1000 energiteknologiske projekter med i alt knap 6 mia. kroner.

Ansøgere kan være små, mellemstore og store virksomheder, vidensinstitutioner, forsyningsselskaber og andre, der arbejder med grønne energiteknologier.

Sådan søger du

En ansøgning til EUDP består af en række bilag, som skal indsendes via ansøgningsportalen. Læs mere i indkaldelsesmaterialet: 

Søg tilskud

Tidsplan for EUDP

20. juni 2022

Indkaldelse åbner

2. september 2022 kl. 12:00

Frist for ansøgere  

September-november 2022

Vurdering af ansøgninger samt partshøring

Medio december 2022

Afgørelse om støtte

Tidsplan for IEA-ansøgninger

I 2022 er det igen muligt at søge om støtte til videndeling gennem projekter i regi af Det Internationale Energiagentur (IEA). Her er der igen flere ansøgningsfrister for at lette adgangen til IEA-projekter for ansøgere fra Danmark.

20. juni 2022

Indkaldelse åbner

29. juli 2022 kl. 12:00

Første frist for ansøgere  

2. september kl. 12:00

Anden frist for ansøgere

Primo oktober 2022

Afgørelse om støtte for første ansøgningsrunde

Medio december 2022

Afgørelse om støtte for anden ansøgningsrunde

Informationsmøde

Innovationsfonden, EUDP, Energy Cluster Denmark og ELFORSK inviterer til informationsmøde tirsdag den 28. juni 2022 kl. 10:00-12:00 i Fredericia samt online informationsmøde onsdag den 29. juni 2022 kl 14:00-15:00. Her kan du høre om programmernes fokusområder og dine muligheder for at søge offentlig medfinansiering til energiprojekter inden for forskning, udvikling, test og demonstration.

Læs mere om informationsmøderne og tilmeld dig her.

Kontakt

Sekretariatschef for EUDP, Claus Meineche, clme@ens.dk, +45 33 92 77 93

Om EUDP

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) er en offentlig tilskudsordning. Ordningen støtter ny og innovativ teknologi på energiområdet, som kan bidrage til at indfri Danmarks målsætninger inden for energi og klima.

Formålet er at bidrage med at fastholde en høj forsyningssikkerhed og reduktion i CO2-udledningen – en indsats der går hånd i hånd med øget vækst og beskæftigelse i Danmark.

Kontakter

Billeder

Billede: Colourbox
Billede: Colourbox
Download

Information om Energistyrelsen

Energistyrelsen
Energistyrelsen
Carsten Niebuhrs Gade 43
1577 København V

33 92 67 00https://ens.dk/

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum