Brintbranchen

Nu haster det med den grønne omstilling

Del

Folketingsvalget er overstået, og det er nu tid til at tage fat på de hastende opgaver, der venter forude – ikke mindst i forhold til den grønne omstilling. For de pågående klima-, energi- og forsyningskriser respekterer ikke hverken udmattelse eller lange regeringsforhandlinger. Derfor er det afgørende, at der bygges oven på de stærke grønne resultater et bredt flertal har skabt i den seneste valgperiode. Den grønne omstilling må ikke blive sat på pause, der er derimod behov for ikke bare at holde, men i høj grad øge tempoet. Nye aftaler skal indgås, nye mål sættes, og ikke mindst så skal tempoet i implementeringen af de allerede vedtagne initiativer forceres. Sådan lyder reaktionen fra Brintbranchen efter gårsdagens folketingsvalg.

Meningsmålingerne op til valget har tydeligt vist, at klima fortsat er blandt de vigtigste emner for den danske befolkning. Og den grønne omstilling er ikke alene er afgørende for at dæmme op for klimaforandringernes altødelæggende konsekvenser, det er også den, der skal bane vejen ud af afhængigheden af fossil, russisk energi, og sikre en stærk økonomisk udvikling i Danmark i årtier fremover.   

”I den seneste valgperiode er der indgået mange brede, historiske aftaler på det grønne område, og der er grund til at rose parterne bredt over det politiske spektrum for at tage ansvaret på sig i de forgangne år. Men midt i en energikrise må vi ikke risikere at hvile på laurbærrene eller tabe momentum. Vi har brug for at få sat gang i endnu mere VE, og vi har især brug for hurtigere implementering af bl.a. initiativerne i PtX-strategien”, siger Brintbranchens direktør, Tejs Laustsen Jensen, der opfordrer til, at der skrues op for de grønne ambitioner, og at omstillingen skal placeres centralt i regeringsforhandlingerne: 

”Klima-, energi- og forsyningspolitikken har aldrig været så vigtig som nu. Og der har aldrig været så stort og akut et behov for grønne løsninger. Både af hensyn til klimaet og dansk økonomi, eksport og beskæftigelse. Den grønne omstilling er den eneste farbare vej ud af klimakrisen og Putins klør. Vi har et ansvar overfor os selv, Europa og de kommende generationer for at lægge det fundament, fremtiden skal stå på. Den grønne omstilling er imperativt for sikkerhedspolitikken, og der skal sættes alt ind for at opskalere produktionen af både vedvarende energi, brint og Power-to-X yderligere, så vi kan frigøre energisystemerne fra den fossile afhængighed, og skabe fundamentet for et nyt dansk industri- og erhvervseventyr, og som nation vise globalt lederskab”, siger Tejs Laustsen Jensen.  

For det er nu, prøven skal stå, og den kommende danske regering skal bevise, at Danmark både kan og skal være en ledende drivkraft i den globale omstilling, og her er brint og PtX et helt afgørende parameter, siger Tejs Laustsen Jensen, og afslutter: 

”I valgkampen har der været opbakning til en ambitiøs klimapolitik. Nu skal de løfter veksles til konkrete initiativer med udbygning af både VE og PtX”.

Nøgleord

Kontakter

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Høje klimaambitioner kræver hurtig PtX-implementering14.12.2022 13:35:25 CET | Pressemeddelelse

Brintbranchen glæder sig over øgede klimaambitioner, etableringen af en NEKST, fokus på fleksibelt elforbrug, og europæisk industripolitik, men savner et mere dedikeret fokus på brint og Power-to-X (PtX) i regeringsgrundlaget. For netop her har Danmark enorme muligheder for at koble klimaindsats, eksport og globalt lederskab. Men der er brug for stabile og langsigtede rammer, hvis vi skal realisere de store klima- og eksportgevinster, lyder bekymringen for hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark.

Brintbranchen: EU og Danmark må ikke hænge fast i 1990’erne5.12.2022 05:00:00 CET | Pressemeddelelse

EU og Danmark risikerer at blive hægtet af udviklingen af fremtidens strategiske grønne teknologier, hvis vi i nostalgi efter 1990’ernes liberale verdensorden, alene svarer på USA’s klima- og erhvervspakke, IRA, og stigende konkurrence fra Asien, med ambitioner om øget frihandel. Sådan lyder advarslen fra en af de nye, grønne kerneindustrier, Brintbranchen. Organisationen peger på, at europæiske virksomheders væsentlige konkurrenter alle har massiv statslig opbakning til udvikling af de grønne teknologier. Derfor er det – også i lyset af Kommissionsformand Ursula von der Leyen’s tale søndag om netop risikoen for europæisk afindustrialisering –ifølge Brintbranchen afgørende, at Danmark engagerer sig langt mere aktivt i den europæiske debat om industripolitik og i konkurrencedygtige Europæiske rammevilkår, hvis ikke vi vil se de grønne industrier rykke til andre verdensdele.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum