Det Kriminalpræventive Råd

Nu går tyven på arbejde: Skræm ham væk med julelys

Del
I december går indbrudstyvene for alvor på arbejde. På landsplan bliver der i gennemsnit begået 56 pct. flere indbrud i julemåneden sammenlignet med årets øvrige måneder. Med lys og nabohjælp kan du skræmme tyven væk fra dit kvarter.

Det er mørkt, folk er taget på juleferie og husene fyldt med gaver. Der er næppe noget at sige til, at december er tyvenes foretrukne indbrudsmåned, og det afspejler sig i indbrudsanmeldelserne – 3.410 indbrud blev anmeldt i december 2016, hvilket svarer til 284 om dagen. Derfor er der også rigtig god grund til at sikre sig mod ubudne gæster op til jul.

Noget af det, der virker, er at alliere sig med sine naboer og tænde for lyset indenfor og udenfor, når huset står tomt. Især lys med sensor har ifølge et britisk studie en forebyggende effekt mod indbrud, fortæller Sarah Risbøl Jacobsen, kommunikationskonsulent i TrygFondens og Det Kriminalpræventive Råds Nabohjælp.

”Indbrudstyve har det bedst, når de kan gemme sig i mørket. Lyset øger deres risiko for at blive opdaget af en nabo, som i forvejen er opmærksom på, at beboerne er væk fra huset. Og er tyven først blevet set, så er sandsynligheden for at han kommer tilbage meget lille,” siger Sarah Risbøl Jacobsen.

Opmærksomme naboer er tyvens største frygt

Lys kan dog ikke stå alene. Det er mindst lige så vigtigt at alliere sig med sine naboer, når man drager på familiebesøg i julen.

”Få lavet en aftale med dine naboer om at se efter huset imens. Bed dem om at fylde din skraldespand, tømme postkassen, parkere deres bil i din indkørsel og gå en tur rundt om huset engang imellem for at se, om alt ser normalt ud. Vi kan se, at der virker; organiseret nabohjælp forhindrer hvert 5. indbrud”, siger hun.

Der er også en række ting, man selv kan gøre, inden man tager af sted. Fjern værdigenstande fra vinduerne, lad opvasken stå og sæt timer på lys inde og ude.

Læs mere på nabohjælp.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Det Kriminalpræventive Råd

Det Kriminalpræventive Råd
Det Kriminalpræventive Råd
Artillerivej 55
2300 København S

45 15 36 50http://www.dkr.dk

Om Nabohjælp fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden
Nabohjælp handler om at forebygge indbrud og skabe tryghed og trivsel for borgerne. Når borgerne bliver mere opmærksomme i deres boligområder, øges opdagelsesmulighederne og derved risikoen for tyvene. Det får dem til at opgive deres forehavende, men giver også borgerne en følelse af kontrol over eget liv i og med, at de selv kan gøre noget for at forebygge kriminalitet. Derudover handler Nabohjælp fra DKR og TrygFonden om, at vi via Nabohjælp kan skabe en større social sammenhængskraft i vores boligområder, og dermed øge trivsel og den oplevede tryghed.

Følg pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kriminalpræventive Råd

Stor Christiansborg-konference: Bandekriminalitet knækkes med øget forebyggelse7.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Rockere og bander står bag drab, vold og narkohandel, og de seneste års strafskærpelser har langt fra løst problemerne. Derfor skal der satses meget mere på forebyggelse i bl.a. kommuner og foreninger. Det Kriminalpræventive Råd samler i dag justitsministeren, retsordførere, borgmestre, politiet og eksperter til en konference om, hvordan rocker- og bandekriminalitet forebygges mest effektivt, så færre unge ender i kriminelle miljøer.

Samtykke på skoleskemaet skal bidrage til færre overgreb10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Siden 2021 har samleje uden samtykke været en voldtægt, men mange unge er i vildrede med, om de har fået ja eller nej til sex – de efterspørger viden om samtykke. Det Kriminalpræventive Råd lancerer derfor nyt undervisningsmateriale, der skal sætte gang i diskussioner om grænser, signaler og samtykke. Alle unge – og ikke kun gymnasieelever – bør undervises i grænser og samtykke, lyder opfordringen.

150.000 ofre for it-kriminalitet: Danskerne overvurderer egne digitale evner22.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Omkring 150.000 danskere udsættes hvert år for it-kriminalitet, viser en netop offentliggjort offerundersøgelse, som Justitsministeriet, Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd står bag. Danskerne overvurderer egne evner til at spotte digital svindel, og det fører til store økonomiske tab. Tag dig god tid, når du færdes online og gør en aktiv indsats for at undgå online svindel, lyder det fra Det Kriminalpræventive Råd.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye