Nu går forhandlinger om loft over huslejestigninger i gang
Regeringen har i denne uge præsenteret et forslag, der skal sikre lejerne i private udlejningsboliger mod urimeligt høje huslejestigninger. Konkret foreslår regeringen, at der indføres et midlertidigt loft over huslejestigninger som følge af nettoprisindeksering. Loftet skal vare i 2 år og begrænse huslejestigningerne til 4 procent årligt.
Mange private udlejningsboliger reguleres af nettoprisindekset. Her viser de seneste opgørelser fra Danmarks Statistik, at nettoprisindekset er steget med 8,8 pct. fra juli sidste år til juli i år. Det betyder, at mange lejere kan se frem til markante huslejeforhøjelser, når udlejerne næste gang regulerer den månedlige leje.
”For mange lejere ser huslejestigningerne ud til at blive uoverkommeligt store, og vi mener derfor, der skal gribes ind hurtigst muligt for at få sat et loft over stigningerne. Især fordi de kommende huslejestigninger slet ikke stemmer overens med udlejernes faktiske udgifter. For regeringen handler det om at skabe tryghed for landets lejere,” siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.
Ministeren har i dag kl. 11 indkaldt forligspartierne til forhandlinger om regeringens nye forslag. Målet er, at få lavet et hurtigt indgreb, som løser problemet for lejerne – samtidig med, at det tager hensyn til udlejerne.
”Op mod 160.000 lejere står til at blive ramt af meget store huslejestigninger, og da mange udlejere regulerer lejen omkring årsskiftet, haster det med et indgreb. Jeg håber derfor, at forligspartierne forstår alvoren for lejerne og er klar til at lave en aftale,” siger Christian Rabjerg Madsen.
Ud over forslaget om at indføre et midlertidigt loft over huslejestigninger, vil dagens forhandlinger også dreje sig om at drøfte en mere permanent løsning for huslejereguleringer.
Nøgleord
Kontakter
Poul Aarøe PedersenPressechefIndenrigs- og Boligministeriet
Tlf:+45 29 32 98 47poa@im.dkInformation om Digitaliseringsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Ny omfattende undersøgelse: Den digitale demokratiske samtale er under pres31.3.2025 07:00:22 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde har danske forskere undersøgt borgernes adgang til, deltagelse i og opfattelse af det digitale demokrati. Undersøgelsen viser, at grundbetingelserne for det digitale demokrati er på plads. Men den viser også, at over halvdelen af danskerne ikke tager del i debatter om samfundsforhold online. Hver femte borger ville egentlig gerne deltage, men afholder sig fra det, fordi tonen er for hård. Det skaber en skævvridning i debatten, som sætter den digitale demokratiske samtale under pres.
Færre borgere har brug for hjælp til offentlige digitale løsninger24.3.2025 09:27:04 CET | Pressemeddelelse
Ny undersøgelse zoomer ind på borgernes behov for hjælp til offentlige digitale løsninger. I løbet af de seneste to år er andelen af borgere, der har brug for hjælp, faldet næsten 6 procentpoint. Der er ifølge digitaliseringsminister Caroline Stage fortsat behov for at sætte skub på arbejdet med hjælp og vejledning til de borgere, der oplever udfordringer med de digitale løsninger.
JV Ventilation modtager digital pris10.3.2025 15:43:03 CET | Pressemeddelelse
Digitaliseringsminister Caroline Stage har i dag uddelt prisen for Årets Digitale SMV:Omstilling 2025 ved Dansk Erhvervs digitaliseringspolitiske topmøde. Prisen går til JV Ventilation fra Roskilde.
Danskerne vinker farvel til kobbernettet og får hurtigere internet3.3.2025 11:02:28 CET | Pressemeddelelse
Det gamle kobbernet bliver udfaset. Nu viser nye tal, at danskerne fortsætter med at skifte til nyere teknologier med højere hastigheder – og at danskerne bruger mere og mere data.
Digitaliseringsministeren: Ny rapport viser behovet for, at sociale medier skal bekæmpe misinformation26.2.2025 12:01:05 CET | Pressemeddelelse
Ny rapport undersøger tech-giganternes indflydelse på det danske demokrati, den offentlige samtale og den sociale sammenhængskraft. Rapporten viser, at danskerne let kan blive i tvivl om, hvad de kan stole på online. De har ligeledes svært ved at vurdere, om et billede er ægte eller genereret med AI.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum