Hjørring Kommune

Nu går arbejdet omkring fisketrappen i Bindslev i gang

Del
Efter at være sat på pause i knapt to år, kan realiseringen af vandplanprojektet omkring fisketrappen i Bindslev nu sættes i gang.
Fjernelsen af fisketrappen vil bl.a. give bedre fiskevand i hele Uggerby Å.
Fjernelsen af fisketrappen vil bl.a. give bedre fiskevand i hele Uggerby Å.

En klage satte i 2021 projektet på ufrivillig pause mens Klagenævnet behandlede klagen. Det tilpassede projekt har netop været i fire ugers høring, og der er ikke indkommet nye klager. Dermed kan maskinerne endelig sætte skovlen i jorden på Danmarks måske største vandplanprojekt.

Projektet finansieres ved tilskud fra EU på 20 mio. - under forudsætning af, at tidsrammen overholdes. Og det er der altså udsigt til nu.

- Vi har imødeset Klagenævnets afgørelse med stor spænding, for der er mange penge på spil i projektet. Nu kan vi endelig komme i gang og få realiseret projektet indenfor den fastsatte tidsramme, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Homann.

Fisketrappen er i følge Statens vandplaner udpeget som en spærring for fisk i vandløbet. Derfor har kommunen en bunden opgave i at skabe fri passage i området omkring den nuværende fisketrappe. Realiseringen af projektet vil åbne op for 210 km vandløb opstrøms.

Det vil på sigt medføre bedre fiskevand i hele Uggerby Å, og dermed øget lystfiskerturisme. Det vil også forbedre leveforholdene for mange forskellige vandlevende dyr og planter.

Samtidig vil projektet ændre området omkring den nuværende fisketrappe og det gamle elværk markant. Et område, som rigtig mange kender og holder af. Derfor har en følgegruppe med repræsentanter for lokale interessenter været inddraget i dialog omkring projektet.

- Det har været vigtigt for alle involverede, at de rekreative værdier i området bliver bevaret. Derfor er der gjort et stort arbejde for at genskabe et naturskønt område, som stadig vil være et yndet udflugtsmål med mange rekreative formål. Det arbejde ser vi frem til at komme i gang med og vi glæder os til at se det færdige resultat til efteråret, siger Søren Homann.

Projektet skal være afsluttet inden årets udgang.

Tidsplanen er stram og de store maskiner rykker ind allerede i dag. Derfor bliver området afspærret og kommunen opfordrer til, at man af sikkerhedshensyn følger skiltningen på stedet.

Kontakter

Formand for Teknik- og Miljøudvalget
Søren Homann
Tlf. 41 93 77 49
soeren.homann@hjoerring.dk

Chef for Grøn Omstilling
Lotte Vang
Tlf. 41 22 65 76
lotte.vang@hjoerring.dk

Teamleder for Team Natur
Jens Pedersen
tlf. 41 22 67 57
jens.pedersen@hjoerring.dk

Billeder

Fjernelsen af fisketrappen vil bl.a. give bedre fiskevand i hele Uggerby Å.
Fjernelsen af fisketrappen vil bl.a. give bedre fiskevand i hele Uggerby Å.
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne28.2.2023 11:24:31 CET | Pressemeddelelse

Et af de centrale elementer i Hjørring Kommunes klimahandleplan er etableringen af klimapartnerskaber, der sikrer et forpligtende klimasamarbejde mellem erhvervsliv, borgere og politikere, og siden planens vedtagelse er interessen for et klimafællesskab i Hjørring Kommune overvældende. Senest har fem nye virksomheder og foreninger skrevet under på partnerskabsaftaler ved en ceremoni på rådhuset mandag eftermiddag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum