Nu gælder den nye ferielov - har du fået gennemgået kontrakterne?

Del
Det kan blive en dyr affære, hvis du som arbejdsgiver ikke har styr på ansættelseskontrakterne. Den nye ferielov kan nemlig betyde, at kontrakterne indeholder oplysninger, der ikke længere er korrekte. I så fald kan medarbejderne kræve godtgørelse for manglende ansættelsesbevis

Fra i dag den 1. september gælder den nye ferielov, og det betyder markante ændringer på området. Blandt andet vil medarbejderne både optjene og afholde deres ferie på en helt ny måde. For arbejdsgivere giver den nye ferielov også en ekstra opgave. Nu er det nemlig vigtigt at få gennemgået medarbejdernes ansættelseskontrakter for ukorrekte oplysninger.     

Er ansættelseskontrakterne fulde af oplysninger, der ikke stemmer overens med den nye ferielovs bestemmelser, kan det nemlig få store økonomiske konsekvenser for arbejdsgiveren. 

-        Den nye ferielov betyder højst sandsynligt, at mange ansættelseskontrakter ikke længere er korrekte. Det kan for eksempel være, at man har skrevet i kontrakten, at ferien kan varsles med forkortet varsel, eller at ferietillæg bliver udbetalt en bestemt måned. Det er også meget almindeligt at beskrive optjeningsåret og ferieåret i kontrakterne. Og det kan give problemer. Har man medarbejdere med ansættelseskontrakter, der indeholder ukorrekte oplysninger, risikerer man nemlig at skulle betale medarbejderne godtgørelse for mangelfuldt ansættelsesbevis, forklarer legal consultant Sille Sloth fra Visma Dataløn A/S, der er Danmarks største leverandør af lønløsninger. 

 Godtgørelse en dyr fornøjelse

En ansættelseskontrakt skal leve op til nogle specifikke og ufravigelige krav, der står i ansættelsesbevisloven. Gør den ikke det, er medarbejderne i deres gode ret, hvis de kræver godtgørelse for den manglende kontrakt, og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse.   

-        Der har været sager, hvor arbejdsgiveren endte med at være nødt til at betale en godtgørelse på op til 25.000 kroner på grund af mangler i ansættelseskontrakten. Så det kan potentielt blive store omkostninger, hvis man har mange medarbejdere, fastslår Sille Sloth.  

Gennemgå kontrakter løbende
Som arbejdsgiver er det derfor meget vigtigt at få gennemgået alle medarbejderes ansættelseskontrakter, og skulle man støde på et afsnit i dem, der nu ikke længere er korrekt, skal man få gjort noget ved det.

-        Man kan enten lave et tillæg til kontrakten eller udarbejde en helt ny kontrakt til medarbejderen, hvis man finder fejl eller mangler i kontrakten. Hos Visma Dataløn anbefaler vi derfor altid, at man løbende får gennemgået medarbejdernes kontrakter, fordi der ofte kan opstå noget, der gør, at ansættelsesvilkårene bliver ændret, oplyser Sille Sloth. 

-         

Nøgleord

Kontakter

● Sille Sloth, Legal Consultant Visma Dataløn, tlf. 72 27 90 16, sille.sloth@visma.com
● Mette Voigt Jørgensen, Marketing Manager Visma Dataløn, tlf. 42 82 20 28, mette.jorgensen@visma.com
● www.visma.dk og www.dataloen.dk

Billeder

Download
Er dine medarbejderes ansættelseskontrakter fulde af oplysninger, der ikke stemmer overens med den nye ferielovs bestemmelser, kan det få store økonomiske konsekvenser for arbejdsgiveren.
Er dine medarbejderes ansættelseskontrakter fulde af oplysninger, der ikke stemmer overens med den nye ferielovs bestemmelser, kan det få store økonomiske konsekvenser for arbejdsgiveren.
Download
Der har været sager, hvor arbejdsgiveren endte med at være nødt til at betale en godtgørelse på op til 25.000 kroner på grund af mangler i ansættelseskontrakten. Så det kan potentielt blive store omkostninger, hvis man har mange medarbejdere, fastslår Sille Sloth.
Der har været sager, hvor arbejdsgiveren endte med at være nødt til at betale en godtgørelse på op til 25.000 kroner på grund af mangler i ansættelseskontrakten. Så det kan potentielt blive store omkostninger, hvis man har mange medarbejdere, fastslår Sille Sloth.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om e-conomic A/S

e-conomic A/S
e-conomic A/S
Gærtorvet 1-5
1799 København V

+45 88 20 48 40https://www.e-conomic.dk/

Fakta om DataLøn og Visma-koncernen

Visma Dataløn er Danmarks største leverandør af lønløsninger. Hver måned håndterer virksomheden 500.000 lønsedler og servicerer hver måned mere end 62.000 virksomheder inden for løn og ansættelsesretlige forhold.

Visma-koncernen tilbyder software og services, der forenkler og digitaliserer administrative forretningsprocesser i den private og offentlige sektor. Koncernen opererer på tværs af Norden, Benelux, Centraleuropa og Østeuropa. Med over 10.000 ansatte, flere end 1.000.000 kunder og en 

Følg pressemeddelelser fra e-conomic A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra e-conomic A/S

e-conomic forbereder SMV'erne på den nye bogføringslov8.11.2023 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

e-conomic tager et skridt for at sikre, at danske virksomheder er fuldt forberedte på den kommende bogføringslov, der træder i kraft den 1. juli 2024. Efter måneders ihærdigt udviklingsarbejde og nært samarbejde med nøgleeksperter inden for regnskab og økonomi, præsenterer e-conomic nu en række nye funktioner. Funktionerne er skræddersyet til at opfylde de krav, som den nye bogføringslov stiller og mere til, for at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark.

Merc IT bliver en del af Visma-koncernen17.8.2023 10:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Den odenseanske softwarevirksomhed, Merc IT, bliver fremover en del af Visma-koncernen efter et opkøb. Merc IT levererer budgeterings- og rapporteringssoftware, heriblandt report123, budget123 og budget123+, der bruges af over 3000 kunder i Danmark. Opkøbet skal bl.a. styrke Merc ITs produkters positionering i markedet overfor nye kunder, samt styrke Vismas største danske virksomhed, regnskabsprogrammet e-conomic, og give programmets kunder flere muligheder indenfor finansrapportering.

e-conomics administrerende direktør indtræder i Erhvervslivets EU- og Regelforum5.7.2023 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov har anmodet administrerende direktør for e-conomic, Lars Engbork, om at indtræde i Erhvervslivets EU- og Regelforum. Forummet har frem mod 2027 til formål at fungere som et uafhængigt rådgivende organ for regeringens arbejde med at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. Lars Engbork glæder sig over anmodningen og ser frem til at være med til at gøre livet lettere for danske SMV'er.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye