Astma-Allergi Danmark

Nu flyver birkepollen i luften

Del

Har du allergi over for birkepollen? Så er det tid til at holde øje med Dagens Pollental og pollenvarslinger. Astma-Allergi Danmarks pollentællere har nemlig fundet birkepollen i fælderne. Derfor indledes sæsonen for birkepollen officielt i dag.

Astma-Allergi Danmark har i dag fundet de første birkepollen i pollenfælderne. Foto: Colourbox
Astma-Allergi Danmark har i dag fundet de første birkepollen i pollenfælderne. Foto: Colourbox

63 og 2 birkepollen er i dag fanget i pollenfælderne i København og Viborg. Dermed er sæsonen for birkepollen skudt i gang.

Selvom sæsonen for birk ofte er kort på omkring en måned, er den intens og topper typisk med meget høje pollental omkring den 1. maj. Det er dog for tidligt at forudsige, hvordan dette års sæson for birkepollen bliver.

- Vejret er afgørende for, hvor mange birkepollen vi kommer til at opleve. Hvis foråret er lunt og solrigt under blomstringen, kan vi forvente, at der kommer mange pollen i luften. Kommer der til gengæld kulde og regn, bliver det en mere stille sæson uden voldsomme pollenmængder, siger Karen Rasmussen, der er biolog og leder af pollenregistreringen hos Astma-Allergi Danmark.


Følg dagligt pollenvarslingerne

Med birkepollen i luften er der også taget hul på pollenvarslingerne, som Astma-Allergi
Danmark og DMI udsender hver dag under pollensæsonen for birk, græs og bynke. Pollenvarslingen fortæller, hvor mange pollen der forventes det kommende døgn.

Sammen med Dagens Pollental kan varslingen hjælpe dig som pollenallergiker til at træffe de nødvendige forholdsregler med høfebermedicin og ophold udendørs. Søg på ’pollen’ i App Store eller på Google Play, så har du de aktuelle pollental og varslinger lige ved hånden.

Læs mere om app’en


Mindsk generne fra din pollenallergi

Eftersom det er umuligt helt at undgå pollen, er det vigtigt, at du får den rette medicinske behandling for at holde symptomerne under kontrol.

Der er ingen standardiseret løsning, som virker på alle, da det kan være meget individuelt, hvilken medicinsk behandling, den enkelte har det bedst med. For nogle er det antihistamintabletter, mens det for andre er øjendråber eller næsespray. Endelig er der nogle, der har behov for en kombination af det hele. Derfor er det vigtigt, at man i samråd med egen læge lægger en behandlingsplan.


Desuden kan du følge disse gode råd til at mindske generne i hverdagen:

  • Husk din medicin
  • Hold øje med Dagens Pollental og Pollenvarsling.
  • Brug solbriller eller cykelbriller, så du får færre pollen i øjnene.
  • Vask eller skyl dit hår inden sengetid, så du ikke får pollen med i seng.
  • Tør dit tøj i tørretumbleren i pollensæsonen, så du undgår pollen i dit tøj og sengetøj.
  • Luft ud tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften.

Har du spørgsmål om allergi, høfeber, astma og eksem kan du også ringe til Astma-Allergi Danmarks telefonrådgivning på telefon 43 43 42 99. Telefonrådgivningen er gratis og har åbent alle hverdage kl. 9-12 samt onsdag kl. 16-18.

Nøgleord

Kontakter

Karen Rasmussen, biolog og leder af pollentællingerne, telefon 61 27 37 45.

Billeder

Astma-Allergi Danmark har i dag fundet de første birkepollen i pollenfælderne. Foto: Colourbox
Astma-Allergi Danmark har i dag fundet de første birkepollen i pollenfælderne. Foto: Colourbox
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum