Nets

Nu flytter Dankortet ind i din pegefinger

Del

Nets skyder nu gang i en stor test på CBS, hvor danskerne kan betale i kantinen helt uden fysisk Dankort og mobil. En finger er nok.

Danskere, der spiser frokost på Copenhagen Business School, kan fremover lade både kontanter, mobil og fysisk betalingskort blive i tasken, når de køber deres frokost på CBS på Solbjerg plads. Nu er det nemlig nok, at de bare har en finger ved hånden.

Nu sætter Nets nemlig gang i en åben test af en ny, hurtig og sikker måde at betale på - nemlig ved skanning af strukturen i de blodårer, vi har i vores fingre.

Nets har i samarbejde med Spisestuerne på CBS og leverandøren Fingopay opsat fingerscannere ved kasserne i CBS-kantinen. Her kan både studerende og alle andre Dankort-brugere fremover betale, hvis de har oprettet sig i systemet og knyttet deres Dankort til en scanning af deres unikke mønster af blodårer i fingeren.

Selve betalingen fungerer som man kender fra det kontaktløse Dankort – dog uden PIN-kode.

Mere sikker end på smartphones

Løsningen minder om en type biometri, mange i forvejen kender fra smartphones, der kan låses op med et fingeraftryk. CBS-systemet går dog skridtet videre sikkerhedsmæssigt, fordi blodårer er stort set umulige at kopiere. Der skal eksempelvis være blodomløb i fingeren for, at det virker.

- Testen på CBS viser, at teknologien udvikler sig ekstremt hurtigt i disse år. Hidtil har vi talt om mobilbetalinger som det nyeste nye, men nu bliver man selv sit Dankort, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør hos Nets med ansvar for Dankort.

Biometri – altså brugen af vores biologiske kendetegn til identifikation – er ikke et nyt fænomen. Men det er først nu, at teknologien er moden og sikker nok til test i virkeligheden.

- Dit Dankort vil ikke nødvendigvis altid være af plastik. Det kan både være en app eller en infrastruktur, der sætter dig i stand til at betale med dit glatte ansigt eller din pegefinger. Forsøget på CBS er blot første skridt ud i denne verden, siger Jeppe Juul-Andersen.

Sikkerheden i systemet er mindst lige så høj, som det kendes fra mobilbetaling. Samtidig kan brugerne frit vælge at afkoble scanningen af fingeren og deres betalingskort, hvis de på et senere tidspunkt ikke vil benytte teknologien længere.

Kontakt hos Nets: Pressechef Søren Winge, 29482646

Kontakt hos Fingopay:Gareth Morgan, +44 (0) 7572 671231

Information om Nets

Nets
Nets
Lautrupbjerg 10
2750 Ballerup

44 68 44 68https://www.nets.eu/dk-da

Følg pressemeddelelser fra Nets

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nets

Nets jatkaa laajentumistaan Puolassa muodostamalla strategisen allianssin Przelewy24:n kanssa11.2.2019 10:00:00 CETPressemeddelelse

Nets muodostaa strategisen allianssin Puolan johtavan online-maksupalvelutarjoajan Przelewy24:n kanssa. Uusi yhteistyö on jatkoa hiljattain loppuun saatetulle Dotpay/eCard-kaupalle ja se vahvistaa entisestään Netsin asemaa Puolassa, jossa digitaalinen maksaminen on voimakkaassa kasvussa. Przelewy24:n asiakkaat pääsevät yhteistyön myötä hyötymään laajemmasta, alan kehittyneintä tekniikkaa edustavasta sähköisen kaupan tuotevalikoimasta.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum