McDonald's

Nu får McDonald´s en grøn burger

Del

Flere og flere danskere vælger at tage en kødfri dag – også når de spiser burgere. Derfor sætter McDonald´s nu en ny vegetarburger på menukortet.

Ny vegetarburger hos McDonald's
Ny vegetarburger hos McDonald's

Det er mere populært end nogensinde at tage en kødfri dag. En Gallup-undersøgelse fra tidligere i år viste, at danskerne generelt spiser mindre kød end for fem år siden og tit vælger kødet fra en eller flere gange om ugen.  Nu kan danskerne også lægge vejen forbi McDonald’s på deres kødfrie dage, for i morgen den 16. november kommer der en ny vegetarburger på menukortet sammen med alle de kendte klassikere.

”Vi har – især i den seneste tid – oplevet, at en del af vores gæster har efterspurgt en burger, som ikke indeholder kød - så vi kan bestemt også mærke tendensen. Derfor har vi gennem noget tid arbejdet meget målrettet med at udvikle vores eget tilbud til dem, der gerne vil have et alternativ til vores burgere med enten kød eller kylling,” siger Mads Friis, kommerciel direktør i McDonald´s Danmark.

Udfordringen med at skabe en god vegetar-variant af den klassiske bruger er først og fremmest at finde et vegetarisk alternativ til bøffen, der både har en smag og konsistens, der gør det egnet til at blive centrum i en McDonald´s burger. Resultatet af McDonald´s udviklingsarbejde er blevet en burger, som i stedet for kød, indeholder to vegetariske bøffer, som primært består af Quinoa, rød peberfrugt og krydderier.

”Vi vil ikke sætte noget på menuen, som ikke kan leve op til de krav, både vi og vores gæster stiller til den gode og kendte McDonald´s smag. Det er ikke nok at have et grønt alternativ, for selvfølgelig skal en vegetarburger også smage rigtig godt. Derfor tog det lidt tid og mange smagstest af forskellige vegetarbøffer, før vi fandt den rigtige løsning til danskerne. Quinoa er godt og mættende, det får en god sprødhed, når det bliver stegt og med indslaget af rød peberfrugt, synes vi, at vi har ramt rigtigt og skabt en ægte McDonald´s burger, der passer ind i vores populære premium serie, Homestyle, selv om den ikke indeholder kød,” siger Mads Friis.

Quinoa- og peberbøfferne bliver efter stegning lagt i en ristet briochebolle, krydret med citron mayo, rødløg, tomat, salat og en skive emmentaler. Vegetarburgeren kommer i familie med McDonald´s premium-burgere, Homestyle, som ud over vegetarburgeren omfatter tre andre varianter med 100% oksekød, og som er på menuen i kampagneperioder. Man kan smage den nye burger til en pris af ca. 55 kr. i McDonald´s 88 restauranter landet over i en kampagneperiode fra 16. november til 21. december, hvorefter den kommer permanent på menuen i ca. halvdelen af McDonald’s restauranter for i løbet af 2018 at komme fast på menuen i samtlige restauranter. Dette i takt med, at de sidste restauranter bygges om til et nyt koncept med plads til flere forskellige blivende produkter på menuen.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef, Pia Tobberup, telefon 31196781 pia.tobberup@dk.mcd.com

Billeder

Ny vegetarburger hos McDonald's
Ny vegetarburger hos McDonald's
Download

Vedhæftede filer

Information om McDonald's

McDonald's
McDonald's
Falkoner Allé 20
2000 Frederiksberg C

https://www.mcdonalds.com/dk/da-dk.html

Om McDonald’s i Danmark

Den første McDonald’s restaurant i Danmark åbnede på Vesterbrogade i 1981. McDonald’s i Danmark har i dag 88 restauranter, der ejes og drives af i alt 21 danske franchisetagere. Kæden har ca. 4200 medarbejdere og serverer hver dag omkring 172.000 måltider til danskerne. McDonald’s i Danmark har overenskomst med 3F og har inden for de senere år vundet Great Place to Works pris for Danmarks bedste arbejdsplads tre år i streg.

Følg pressemeddelelser fra McDonald's

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra McDonald's