Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Nu får København et LGBT+ medborgerhus

Del

Et LGBT+ kultur- og medborgerhus med kulturelle og sociale arrangementer åbner snart. Det har Københavns Kommune netop afsat midler til.

Kultur, fællesspisning og sociale arrangementer vil være på programmet, når et nyt LGBT+ kultur- og medborgerhus åbner dørene. Medborgerhuset bliver en realitet efter årets budgetforhandlinger i København.  

Politikerne bag årets budget 2023 har besluttet at afsætte en million om året til huset i 2023 og 2024.

-  Det er virkelig vigtigt at understøtte og styrke, at København er en mangfoldig by, og derfor skal vi selvfølgelig have et LGBT+ kultur- og medborgerhus. Jeg håber, at huset bliver et stærkt kulturelt og socialt samlingspunkt for LGBT+ personer i København, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV)

Formålet er at skabe et medborgerhus i København, hvor LGBT+ personer kan samles om kulturelle, arrangementer og sociale fællesskaber. Det skal på samme tid være med til at minimere ensomhed og mistrivsel blandt LGBT+ personer.

Medborgerhuset kommer til at bestå af et indbydende opholdsrum med en frivilligt drevet café, hvor der kan afholdes alt fra litterære og musikalske arrangementer til kreative workshops, fællesspisninger og arrangementer.

Alle københavnere vil kunne bruge lokalerne, dog er de særligt forbeholdt LGBT+ organisationer.

Der er afsat ca. 2,0 millioner fordelt med 1,0 millioner kroner årligt i 2023 og 2024.

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til Kultur- og Fritidsforvaltningens pressetelefon: 33 66 23 45

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Børsen og DGI-Byen byder internationale talenter velkommen i København21.9.2022 16:05:13 CEST | Pressemeddelelse

Stadig flere internationale borgere søger til København for at arbejde. Derfor afholder International House Copenhagen den 23.-24. september for fjerde gang International Citizen Days, som er Danmarks største arrangement for internationale talenter. For de nye københavnere er en gevinst for virksomhederne og for det danske samfund mener b.la. kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Københavnske idrætsfaciliteter får et løft12.8.2022 09:51:16 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag aften indgik Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus en aftale om den såkaldte klubhuspulje, hvor politikerne fordelte midler til renoveringer og opgraderinger af en række idrætsfaciliter i København. I alt blev der afsat en pose penge på 16,8 millioner kroner. De skal blandt andet skal gå til større renoveringer af to badmintonhaller, et mobilt klubhus til en skateboardforening, samt opgraderinger og renoveringer af både fodbold - og roklubbers faciliteter. Udover 12 idrætsforeninger har også 3 spejderklubber fået penge til at opføre eller renovere deres klubhuse og faciliteter. På vegne af Kultur- og Fritidsudvalget glæder Kultur- og Fritidsborgmesteren sig over forbedringerne af idræts- og fritidsfaciliteterne: ”Selvfølgelig skal vi styrke københavnernes, særligt børns og unges, muligheder for at dyrke sport og idræt og for at have et aktivt fritidsliv. Derfor gælder det os, at en stribe klubber og foreninger på tværs af byen nu kan se frem til bedre faciliteter.” De

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum