TEKNIQ Installatørernes Organisation

Nu får hele Danmark kortere vej til erhvervsuddannelser

Del

Fra 2017 får unge i hele landet bedre mulighed for at uddanne sig til elektriker eller vvs-energispecialist.

Når fremtidens elektrikere og vvs-energispecialister fra sommeren 2017 skal starte på deres uddannelse, får de lettere ved at vælge en skole i nærheden af deres bopæl. Det er et af resultaterne af det nylige udbud af de tekniske installationsuddannelser, som netop er blevet offentliggjort af ministeren for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby. Hos TEKNIQ, der repræsenterer installationsbranchen, er der stor tilfredshed med resultatet.

”Vi er meget glade for, at ministeren har valgt at følge anbefalingen fra de faglige udvalg. Vi har gjort et stort arbejde for at finde de ”sorte pletter” på danmarkskortet, hvor afstandene til de nærmeste uddannelsessteder har været for store og dermed en barriere for de unge, når de har skullet vælge uddannelse. Med det nye udbud synes vi, det er lykkedes at forbedre uddannelsesmulighederne markant, ligesom det åbner op for flere praktikpladser,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Vigtig synergieffekt

Blandt de nye skoler er Mercantec i Viborg, som fra 1. august 2017 åbner for hovedforløbene i uddannelserne til både elektriker og vvs-energispecialist.

”Vi byder Mercantec velkommen og glæder os til det fremtidige samarbejde, som vi har meget store forventninger til. Det vil give en fantastisk synergieffekt, når skolen har begge tekniske installationsuddannelser under samme tag, og dermed kan skolen i høj grad være med til at skabe de dygtig faglærte teknikere, Danmark i almindelighed og installationsbranchen i særdeleshed har så hårdt brug for,” siger Tina Voldby.

Brug for lærlinge

Hos CELF i Nykøbing F. har man allerede i en årrække tilbudt hovedforløbet i uddannelsen som elektriker. Men fremadrettet bliver det også her muligt at uddanne sig som vvs-energispecialist.

”Vi kan tydeligt mærke, at der begynder at være mangel på vvs-lærlinge i visse dele af landet. Det gælder fx det sydlige Sjælland og på Lolland Falster. Vores vurdering er, at det bl.a. hænger sammen med, at vvs-energiuddannelsen hidtil ikke har været udbudt på CELF. Derfor har det ikke været attraktivt for unge i området at vælge netopdenne uddannelse. Af samme årsag er vi rigtig glade for, at CELF nu påtager sig opgaven at udbyde uddannelsen og dermed sikre, at virksomhederne også her kan finde fremtidens faglærte vvsére,” siger Tina Voldby.

At der også i fremtiden bliver stort behov for dygtige lærlinge understreges af tal fra Undervisningsministeriet og TEKNIQ, som for nylig viste, at virksomhederne i installationsbranchen i løbet af årets første seks måneder har oprettet i alt 1.355 lærepladser – det største antal lærepladser siden 2008.

For yderligere information kontakt underdirektør Tina Voldby på mobil 20 12 82 83.

TEKNIQ repræsenterer ca. 2800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 42.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 47 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært indenfor det autoriserede område. 

Information om TEKNIQ Installatørernes Organisation

TEKNIQ Installatørernes Organisation
TEKNIQ Installatørernes Organisation
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Installatørernes Organisation

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Installatørernes Organisation

Bonus på vej til vvs-installationsvirksomheder17.5.2018 19:49pressemeddelelse

Kun 20 erhvervsuddannelser opfyldte i 2017 kriterierne for at blive godkendt som en fordelsuddannelse – vvs-energiuddannelsen var en af dem. Dermed kan vvs-installationsvirksomhederne se frem til en kontant bonus for de uddannelsesaftaler, der blev indgået sidste år. Hos brancheorganisationen TEKNIQ håber man, at flere unge finder vej til vvs-energiuddannelsen, og at endnu flere virksomheder gør plads til de unge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum