Region Sjælland

Nu får beboerne på plejehjemmene det tredje stik

Del

Ole Torben Hansen fik i dag sit tredje stik mod COVID-19 på plejecentret Blomstergården i Slagelse. Han er blandt de første af over 5000 plejehjemsbeboere i Region Sjælland, som kan se frem til at få en tredje vaccination.

I alt er der 140 plejecentre, der får besøg af vaccinepersonalet fra Region Sjælland. Indsatsen begyndte fredag på Christians Have Plejecenter i Solrød og Blomstergården Plejecenter i Slagelse.

- Jeg var selv med, da det første stik i Region Sjælland blev givet til 85-årige Else Madsen på netop Blomstergården den 27. december 2020. I mellemtiden har vi udviklet en enorm erfaring og kapacitet på vaccinationsområdet, så når Sundhedsstyrelsen beder os om at give tredje stik til plejehjemsbeboerne, er vi klar med det samme, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

- Hele vaccinationsindsatsen startede med de ældre og særligt sårbare. Denne gruppe borgere er der særligt mange af i vores region. For mig er det livsbekræftende, at vi endnu engang kan yde netop disse borgere en særlig, livsvigtig service, siger Heino Knudsen.

Han forventer den samme store tilslutning som under de første vaccinationsrunder, hvor 5250 beboere blev vaccineret på plejecentrene. På Blomstergården i Slagelse har hele 96 proecent af de faste beboere takket ja til det tredje stik.

Samtlige plejehjemsbeboere, der allerede er vaccineret i to omgange, får et tredje stik, hvis de ønsker det. Også nye plejehjemsbeboere får tilbudt vaccination. Tilbuddet kommer på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Region Sjælland forventer, at indsatsen med tredje stik er afsluttet inden udgangen af oktober.

Billedtekst: Ole Torben Hansen får her sit tredje stik af læge Jan Knabe på Blomstergården i Slagelse.

Fakta

  • Indsatsen med tredje stik sker i forlængelse af Sundhedsstyrelsens anbefaling.Styrelsen anbefaler, at revaccination af beboere på plejehjem starter nu, da de har øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb i forbinde med COVID-19.
  • Der er en ekstra informationspligt i forbindelse med denne specifikke vaccinationsindsats, inklusiv eventuelt samtykke fra pårørende/værge.
  • Plejehjemsbeboerne får tredje stik med den samme vaccine, som de modtog ved de første stik, dvs. Pfizer eller Moderna.
  • Helt generelt beskytter vaccinerne fortsat godt, så for den brede befolkning er der på nuværende tidspunkt ikke behov for revaccination, oplyser Sundhedsstyrelsen, https://www.sst.dk/da/Nyheder/2021/Plejehjemsbeboere-kan-nu-blive-vaccineret-med-en-3-dosis-mod-COVID-19

Kontakter

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96
Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52

Billeder

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum