Region Hovedstaden

Nu er hele Nyt Hospital Herlev taget i brug

Del

Patienter og medarbejdere fra flere afdelinger flyttede i weekenden ind i de nye, flotte rammer på Nyt Hospital Herlev. De nye bygninger rummer bl.a. en helt ny fødegang med sansefødestuer, enestuer til barslende og behandling af nyfødte, samt en ny operationsgang og et intensivafsnit med mere plads til både patienter og pårørende.

Søndag formiddag blev der sat to streger under en veloverstået flytning af indlagte patienter, og at hele Nyt Hospital Herlev nu er taget i brug.

I løbet af lørdag og søndag flyttede Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler, Behandling af Nyfødte, Operationsgang, Opvågning og Intensiv Behandling ind i helt nye og lyse rammer.

En god start på livet

På fødeområdet betyder det, at både fødende og medarbejdere kan se frem til lyse og store fødestuer, der er indrettet med sansekoncept, og en beliggenhed tæt på både operationsgang, barselsafsnit og Behandling af Nyfødte.

"En af sundhedsvæsnets fornemste opgaver er at give de nyfødte en god start på livet. Jeg er derfor meget glad for, at vi kan tilbyde nye og langt bedre omgivelser til de fødende og deres familier. Barselsgangen er indrettet med enestuer, og der er lavet specialstuer til for tidligt fødte børn, så de nybagte familier kan få fred og ro i den første tid. Med de nye rammer kan vi i endnu højere grad leve op til den moderne families ønsker og behov," siger regionsrådsmedlem og formand for Nyt Hospital Herlevs politiske følgegruppe Randi Mondorf (V).​

Styrkelse af hospitalet

På operationsområdet er der, ud over nye, moderne og lyse operationsstuer, også fordele ved beliggenheden tæt på Akutmodtagelsen og intensivafsnittet. På intensivafsnittet bliver der mere plads til både patienter og pårørende, en flot udsigt til de grønne haver og desuden en stor terrasse til patienterne.

"Der ligger en enorm indsats bag flytningen, og jeg vil gerne sige tak til alle involverede. Samlingen af operationsgang, intensivafsnit og det akutte i én bygning er en styrkelse af området og af hospitalets profil. Og med de nye, moderne og imødekommende rammer, som vi nu kan tilbyde på kvinde-barn området, er der god grund til at være både glad og stolt i dag. Både på patienternes, medarbejdernes og hospitalets vegne," siger vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital, Lisbet Ravn.

Flytning gik efter bogen

Selve patientflytningen, der er en kompleks opgave, tog i alt godt tre timer og gik helt efter bogen. Både planlægning og udførelsen af flytningen er sket i samarbejde mellem erfarne folk fra en række faggrupper på hospitalet, Center for IT og Medicoteknologi, Center for Ejendomme, og det canadiske firma Health Care Relocations, som har arbejdet med hospitalsflytninger i hele verden.

Første halvdel af indflytningen skete sidste år, hvor Akutmodtagelsen, Afdeling for Børn og Unge, Afdeling for Mave-, Tarm- og Leversygdomme samt Sengeafsnit for Infektionssygdomme og Ældresygdomme indtog de nye rammer.

Nyt Hospital Herlev i fakta og tal

Weekendens indflytning drejede sig om dele af Afdeling for Bedøvelse, Operation og Intensiv Behandling, dele af Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler og Behandling af Nyfødte. Dermed er ibrugtagningen af den nybyggede del af hospitalet komplet og rummer:

 • 56.000 m2
 • Akutmodtagelse
 • Børne- og Ungemodtagelse
 • Fødemodtagelse
 • Ca. 240 sengestuer i Akuthuset
 • Ca. 45 sengestuer i Kvinde-Barn-Centeret
 • Børneambulatorier
 • 11 fødestuer
 • 11 operationsstuer, heraf to til kejsersnit
 • 17 opvågningspladser
 • 20 intensivstuer, 2 traumestuer, 1 hjerteundersøgelsesstue
 • 3 CT-skannere, 1 MR-skanner, multifunktionsskanner og alm. røntgenudstyr
 • 2,25 mia. kr. kvalitetsfondsbevilling (dækker også udvidelse af Servicebygning mm.)

For yderligere info

 • Kontakt presseenheden på 70209588 eller på presse@regionh.dk

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Politikerne har spurgt borgerne om deres erfaringer under corona14.11.2022 17:00:00 CET | Pressemeddelelse

​Region Hovedstadens politikere har inviteret et udvalg af patienter, pårørende og borgere til at dele deres oplevelser og erfaringer under coronapandemien. Det er der kommet en række anbefalinger ud af, som udvalget og regionen har præsenteret på en konference på Christiansborg. Anbefalingerne lægger blandt andet op til større involvering af pårørende og civilsamfund og mere brug af digitale løsninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum