Nu er det officielt og samarbejde bør indgås ASAP!

Del

Mandag d. 19. august udsendte Smoke-It en pressemeddelelse vedr. artikler bragt hos hhv. Ekstra Bladet og DR. Artikler der advarede omkring brugen af e-cigaretter. Flere amerikanere er blevet indlagt med lungesygdomme. Det eneste patienterne havde tilfælles var tilsyneladende, at de alle havde brugt e-cigaretter før de blev syge. Nu har historien taget en ny og tragisk drejning. Det ”første” dødsfald blandt patienterne er netop blevet bekræftet. Kunne indlæggelserne og ikke mindst dødsfaldet være undgået?

Det viser sig at dødsfaldet, desværre, ikke er det første af sin slags. Sidste år skrev CNN om 4 tilfælde af dødsfald. Noget tyder på at årsagen til både lungesygdom og dødsfald, er den samme som de tilfælde vi har set de seneste uger.

Myndighederne har i flere amerikanske stater bekræftet, at der - som vi skrev - rigtigt nok er tale om oliebaserede væsker med indhold af THC, erhvervet på det sorte marked og anvendt i e-cigaretter.

Tilbage i 2016 blev der rapporteret om et lignende tilfælde i England, her var kun tale om en enkelt person, men vi mener at ALLE tilfælde bør tages alvorligt, og vi forstår simpelthen ikke hvorfor myndighederne ikke har gjort mere ud af disse sager før nu.

Der er stort fokus på e-cigaretter i disse tider, og påfaldende virker det til at sygdom og dødsfald der kan forbindes til e-cigaretter, kun er interessant når emnet alligevel er på sit højeste. Kan man være det bekendt?

Kunne tilfældene have været undgået hvis myndighederne og ikke mindst medierne havde råbt vagt i gevær allerede i 2016, og havde advaret omkring brugen af ALLE oliebaserede væsker i forbindelse med e-cigaretter?

Det må være på tide at bringe branchens eksperter og fagpersoner på banen.

Vi mener det er vigtigt at der iværksættes tiltag der kan forhindre forkert og, i værste tilfælde, direkte farlig brug af elektroniske cigaretter, og vi mener ikke at tiltag i den retning kan iværksættes, uden vores og den øvrige branches viden og ekspertise.
I forvejen gør vi hvad vi kan for at udbrede viden omkring brugen af produkterne, men vi har kun de muligheder loven tillader for at kunne gøre det, og det er ikke nok, desværre.

Branchens eksperter og fagpersoner er aldrig blevet spurgt til råds omkring brugen af og ikke mindst information om vores produkter – e-cigaretter.

Det er normal kutyme, at alt der sker i USA, med tiden også vil ske her i Danmark: Trends, nye produkter/gadgets m.m. kommer først på markedet i USA, og ca. 1 år efter kommer de til Danmark. Skal vi ikke sørge for, at dødsfald som følge af forkert brug af OLIE-baserede væsker (lipider) ikke kommer til at ske i Danmark, og sætte ind med en heftig oplysningskampagne lige nu og her?

Vi har efterspurgt samarbejde.

Vi vil gerne bidrage med viden og kompetencer, og det ser ud som om det efterhånden er strengt nødvendigt.
D. 6. juli i år, sendte vi således en mail til sundhedsministeren og sundhedsudvalget, en opfordring til at tage kontakt og få igangsat et samarbejde. Vi har modtaget sammenlagt ét svar.
Al respekt for afholdelse af ferie, men vores henvendelse er presserende, for alt imens ferien nydes af de respektive myndigheder og politikere, oversvømmes medierne af udokumenterede påstande om e-cigaretter, påstande baseret på mangelfuld research og ditto manglende videnskabelig dokumentation.

E-cigaretter har et kæmpe potentiale til brug ved rygestop, når de bruges korrekt. Og for at sænke den danske ryge-prævalens, og ikke mindst for at opnå ønsket om Røgfri Fremtid, mener vi at e-cigaretter er et værktøj der er nødt til at tages i betragtning for at indfri det ønske og dermed opnå målet.

Det kræver vilje og det kræver samarbejde og ikke mindst oplysning. Vi mener samarbejde er et skridt i den rigtige retning, ikke mindst, for at vi i fremtiden helt undgår tilfælde, som dem vi netop har set i USA.

- Et sådant arbejde er vi villige til at indgå ASAP.

Kontakter

Jeanett B. Andersen
Kommunikationskonsulent, SMOKE-IT

Jeanett@smoke-it.dk

Billeder

Information om SMOKE-IT

SMOKE-IT
Erhvervsparken Klank 3
8464 Galten

https://www.smoke-it.dk/

Følg pressemeddelelser fra SMOKE-IT

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMOKE-IT

SMOKE-IT udbetaler en kvart million i ”Covid-19 bonus”2.6.2020 08:30:00 CESTPressemeddelelse

Coronavirus har vendt op og ned på de flestes hverdag, og SMOKE-IT’s ansatte er ingen undtagelse. De skærpede krav og sikkerhedsforanstaltninger har skabt udfordringer for de butiksansatte, og det har krævet hårdt arbejde at få det hele til at fungere. SMOKE-IT’s ledelse havde ingen positive forventninger, men håbede selvfølgelig på det bedste, og i fredags kunne de så med glæde meddele medarbejderne, at krisen ikke har været så negativ som forventet.

Data blev leveret 18. november 2019, men hvor bliver ”Danskernes rygevaner” af?19.5.2020 10:24:29 CESTPressemeddelelse

Imens de fleste fokuserer på andre ting, løber e-cigaretbranchen og forbrugerne af e-damp panden mod muren. Behandlingen af lovforslaget, der blandt andet indeholder et forbud mod al anden smag en tobak og mentol i væsker til e-cigaretter, er blevet udsat. Selvom udsættelsen er vigtig, har både forbrugerforeningen og branchen brug for data fra Danskernes rygevaner 2019, for at kunne følge med i, og for at kunne dokumentere udvikling og tendenser i forbindelse med danskernes forbrug af e-damp.

Politiet lukkede SMOKE-IT’s butik i Hjørring6.5.2020 08:47:16 CESTPressemeddelelse

Lørdag ved middagstid dukkede betjente uanmeldt op i SMOKE-IT’s butik i Metropol Shopping Center i Hjørring og gav besked om, at butikken straks skulle lukke. Pga. coronasituationen skal de fleste butikker i landets storcentre nemlig holde lukket, og derfor mente betjentene, at SMOKE-IT brød reglerne. Butikkens ansatte valgte at lukke ned, men efter en halv time og en lovning om en undskyldning, kunne han atter åbne butikken.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum