MSC – Marine Stewardship Council

Nu er det bevist: fisk & skaldyr med MSC-mærket kommer fra sundere fiskerier

Del
Ny omfattende forskning viser, at de fiskebestande, der fiskes af MSC-certificerede fiskerier, er mere rigelige og fiskes mere bæredygtigt over tid sammenlignet med ikke-certificerede fiskerier. Forskningen underbygger også MSC's påstand om, at fiske- og skaldyrsprodukter, der bærer mærket, kommer fra veldrevne kommercielle fiskerier.


Det videnskabelige tidsskrift Frontiers in Marine Science (www.frontiersin.org/) har offentliggjort en analyse, der sammenligner bestande, der fiskes af MSC-certificerede fiskerier og de, der fiskes uden MSC-certificering.

Analysen dækker en bred vifte af arter; herunder tun og små pelagiske arter som sild. Sammenligningen omfatter flere geografiske områder på øst- og vestkysten af USA, Canada, Japan, Stillehavet, det sydlige Afrika og Atlanterhavet. Mens overfiskeri fortsætter med at stige globalt, hvor mere end en tredjedel (35%) af verdens fiskebestande overfisket, viser analysen, at bæredygtigt forvaltede fiskerier imødegår denne udfordring, ligesom de er mere produktive i det lange løb og dermed sikrer en vigtig kilde til proteinrige fødevarer til planetens voksende befolkning.
Forskningen sammenligner offentlige data om 80 MSC-certificerede fiskebestande og 90 bestande, hvor fiskeriet mangler MSC-certificering. Analysen viser, at fisk, der er certificeret i henhold til MSC's globale standard for bæredygtigt fiskeri, mere konsekvent fiskes inden for bæredygtige grænser.

- Denne forskning viser, at når fiskerier arbejder efter bedste praksis inden for fiskeriforvaltning - som det er krævet i MSC-fiskeristandarder - kan det give bæredygtige resultater. At fremskyndefremskridtene mod at tackle overfiskeri er fortsat en presserende prioritet globalt set. Vi ved, hvordan vi løser dette problem," siger Linnéa Engström, programdirektør for Skandinavien og Østersøregionen.

Denne undersøgelse anvendte uafhængige, offentligt tilgængelige data og omfatter den største sammenligning af MSC-certificerede fisk og ikke-MSC-certificerede fisk til dato. MSC-programmet omfatter en række kontroller for at sikre, at fiskeriet fortsætter med at fungere bæredygtigt efter certificering.


Note til redaktører

1. Tidligere undersøgelser, herunder Gutierrez et al., (2012), Froese & Proelss (2012) og Optiz et al., (2016) brugte mere begrænsede datasæt.

2. Undersøgelsen anvendte offentligt tilgængelige bestandsvurderingsdata, indsamlet af uafhængige forskere over hele verden, til at sammenligne bestande, der er målrettet mod MSC-certificerede fiskerier, med dem, der er målrettet mod ikke-MSC-fiskeri.

3. For at bestemme status for en bestand kiggede analysen på lagerbiomasse i forhold til to nøgletal:

• Bmsy – den biomasse, der fremkommer ved høst af bestanden ved maksimalt bæredygtigt udbytte (MSY). Bmsy betragtes af mange fiskeriforvaltere som et "målniveau".

• Blim – det referencepunkt for biomasse, der anvendes til at afgøre, om en bestand er ved at blive forringet og derfor overfisket. Blim betragtes som en nedre grænse, der skal undgås.

Hjemmeside: www.msc.org/dk

Kontakter

Links

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

OM MSC
MSC er en international non-profit organisation. MSC er det eneste globale certificeringsprogram for vildtfangede fisk, der opfylder kravene til bedste praksis fra både FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), Global Sustainable Seafood Initiative (GSSI) og ISEAL, den internationale organisation for bæredygtighedscertificeringer. Når et fiskeri lever op til MSC's standard for bæredygtigt fiskeri, kan fangsten sælges som MSC-mærket. I dag er mere end 400 fiskerier i over 35 lande MSC-certificerede.

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council-teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland slår kræfterne sammen som region for Østersøen og Centraleuropa12.12.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Council (MSC) reagerer på de ændrede forhold i regionen ved at oprette en ny MSC-subregion for Baltikum og Centraleuropa. Den nye organisationsstruktur er beregnet til bedre at imødekomme udfordringerne med bæredygtig forvaltning af ressourcerne i Østersøen og Nordsøen og de voksende behov hos MSC-partnere i regionen. I november besluttede MSC at slå teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland sammen til ét team med ansvar for 17 lande i den baltiske og centraleuropæiske region. Det nye teams aktiviteter vil omfatte støtte til regionale fiskerier i MSC-programmet, der opererer i Østersøen og Nordsøen, samarbejde med industripartnere, videnskab, myndigheder, NGO'er samt opbygning af offentlighedens bevidsthed om behovet for bæredygtige fisk og skaldyr. Østersøen og Centraleuropa er en strategisk region for udviklingen af markedet for bæredygtige fisk og skaldyr. I området er over 1500 partnere (fiskerier, forarbejdningsvirksomheder, detailhandlere, NGO'er, akademiske

MSC advarer: Risiko for nyt sildekollaps – anbefalet 44% reduktion på fangster4.10.2023 12:13:21 CEST | Pressemeddelelse

Den nordøstatlantiske sildebestand er presset ned til kritiske niveauer, og fangsterne anbefales nu at blive reduceret med 44 %. Årsagen til denne udvikling er fiskerinationernes manglende evne til at blive enige om fordeling af kvoter for den såkaldt atlanto-skandiske sild (AS-sild), der både er den mest spiste i Danmark, og en af Europas mest ikoniske og økonomisk vigtige fiskebestande. I stedet fiskes AS-sild såvel som atlantisk makrel og blåhvilling i henhold til kvoter fastsat ensidigt af individuelle nationer, hvilket resulterer i en vedvarende overudnyttelse af disse ressourcer. Regeringer går i søvne ind i en potentiel gentagelse af sildekollapset i 1960'erne ved at undlade at forhindre overfiskeri af atlantisk-skandisk sild (AS-sild), afslører nye tal fra ICES (International Council for the Exploration of the Sea). Den videnskabelige organisation med ansvar for at rådgive regeringer om bæredygtige fangstbegrænsninger, har meddelt [1], at en kraftig nedskæring på 44% i AS-sildf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye