Erhvervsministeriet

Nu er der endnu mere hjælp på vej til SMV’ernes digitale omstilling

Del

Små og mellemstore virksomheder kan allerede snart igen søge om tilskud til rådgivning om automatisering, digitalisering og e-handel. SMV:Digital åbner for nye ansøgninger den 26. maj.

SMV’er i Danmark har vist, at de er klar til den digitale omstilling. Ved ansøgningsrunden i SMV:Digital i april var mere end 2000 virksomheder i kø, da puljen åbnede. Derfor åbner SMV:Digital allerede igen, så flere SMV’er kan få støtte til den digitale omstilling og e-handel.

Der åbnes for ansøgninger den 26. maj kl. 9.00, hvor SMV’er kan søge om tilskud på 100.000 kr. til rådgivning inden for automatisering, digita-lisering og udvikling af e-handel. Der er i alt 23,5 mio. kr. i puljen. Heraf er 3,5 mio. kr. reserveret til digitale projekter, som forventes at have tydelige grønne effekter. Som noget nyt vil der være åben for ansøgninger både den 26. og 27. maj, hvorefter kvalificerede ansøgninger vil blive behandlet i tilfældig rækkefølge.

Erhvervsminister Simon Kollerup:
”SMV’erne viser en vilje til at digitalisere deres forretning. Men der er også et behov for hjælp til fx at implementere nye teknologier i hverdagen. Derfor er det vigtigt, at vi i fællesskab med erhvervslivet skaber grobund for den digitale omstilling, som kan være en svær størrelse for især de mange SMV’er rundt om i landet. Jeg er glad for, at vi hurtigt igen kan åbne for nye ansøgninger til SMV:Digital, så vi netop kan få endnu flere SMV’er med ombord, fordi vi kan se, at det gavner virksomheder og medarbejdere og skaber vækst. Det er vigtigt, så den enkelte virksomhed kan tage det næste skridt mod en mere digitaliseret forretning for på denne måde at styrke produktiviteten og omsætningen.”

Læs mere på www.smvdigital.dk

Fakta om SMV:Digital
• SMV:Digital er et landsdækkende program, der skal understøtte, at flere små og mellemstore virksomheder foretager investeringer i au-tomatisering, digitalisering og e-handel.
• Siden efteråret 2018 har SMV:Digital givet støtte til digitale projekter i mere end 1.600 SMV’er i hele Danmark. Fra 2020 har SMV:Digital fået et styrket grønt fokus.
• Den nye pulje på 23,5 mio. kr. vil sætte gang i 235 digitale projekter rundt om i hele landet.
• Alle der har søgt i april 2021 vil få svar inden, der åbnes for ansøgninger i maj.

Kontakter

Tina Buhl Pretzmann, presserådgiver Erhvervsministeriet, tlf: 91 33 70 17, tibupr@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Christian Kettel Thomsen er udpeget som ny nationalbankdirektør20.1.2023 08:00:34 CET | Pressemeddelelse

Christian Kettel Thomsen er udpeget som ny kongelig udnævnt nationalbankdirektør. Han tiltræder stillingen d. 1 februar 2023, og afløser nationalbankdirektør Lars Rohde, der fratræder sin stilling med udgangen af januar måned. ”Christian Kettel Thomsen er meget kompetent til at indtræde i stillingen som nationalbankdirektør. Han har en sikker hånd og stor erfaring med håndteringen af økonomiske og finansielle forhold. Jeg og regeringen ser frem til samarbejdet med den nye nationalbankdirektør. Samtidigt vil jeg og regeringen gerne takke afgående nationalbankdirektør Lars Rohde, for en meget stor indsats gennem de sidste 10 år med at sikre stabile rammer for dansk økonomi og dermed velfærdssamfundets udvikling og erhvervslivets konkurrencevilkår,” siger Kgl. Bankkommissær og erhvervsminister Morten Bødskov. ”Jeg ser meget frem til at tiltræde stillingen som direktør for Nationalbanken. Nationalbanken er bredt respekteret og består af mange dygtige medarbejdere, som jeg glæder mig til at

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum