Boligsiden.dk

Nu er boligsalget i 2020 højere end i hele 2019

Del

I går blev der handlet 550 boliger i Danmark, hvilket bringer det samlede salg for 2020 op på 88.046. Dermed er boligsalget i 2020 allerede to måneder før årets afslutning højere end i hele 2019.

Der blev solgt 87.856 boliger i Danmark i 2019. Efter bare 10 måneder har 2020-salget nået samme niveau. Det står klart, efter der i går blev handlet 550 boliger, der bragte det samlede antal boliger solgt gennem danske ejendomsmæglere op på 88.046. Det viser nye tal fra Boligsiden.

Dermed har 2020 to måneder før årets afslutning overgået 2019, hvor salget ellers var rekordhøjt. Det sker på trods af, at 2020 har været et år præget af coronausikkerhed og profetier om massiv tilbagegang på boligmarkedet.

”2020 er på alle måder et helt vildt år. I starten af året var boligsalget forrygende, og så kom corona og satte en midlertidig dæmper på aktiviteten. Men allerede i foråret og henover sommeren eksploderede salget igen. Det har gjort, at vi har gennem hele året har fortalt historier om stigende priser og et rekordhøjt antal bolighandler,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Nu står vi så ved en ny milepæl, og det skal gå meget galt, hvis ikke salget runder en hidtidig uopnåelig grænse på 100.000 bolighandler, inden året er omme.”

Vilde tal efter efterårsferien

Grunden til at boligsalget allerede i dag når samme niveau som sidste år bunder i mange boligsalg efter efterårsferien. Uge 43 var således den bedste, hvad angår antal salg siden uge 27 lige før sommerferien. Desuden startede denne uge (44) med en mandag med 537 salg, og det blev altså overgået i går fredag med 550 salg. Salget har ikke været så højt på en enkelt dag siden 22. juni.

”Da vi så tallene for efterårsferien, var salget højere end sædvanligt, men det så mere almindeligt ud, og vi begyndte at tale om, at vi skulle til at indstille os på, at vi var på vej tilbage mod en normaltilstand. Det var tilsyneladende bare køberne, der tog en lille feriepause, for salget er kommet tilbage for fuld udblæsning på den anden side af uge 42,” siger Birgit Daetz.

Ejerlejligheder er kommet godt med

Det har gennem længere tid især været salget af villaer og rækkehuse samt sommerhuse, der har trukket overskrifterne for store stigninger i boligsalget, men på det seneste er salget af ejerlejligheder også steget markant.

I sidste uge var salget af ejerlejligheder 51 procent højere end gennemsnittet for samme uge i årene 2015 til 2019.

”Salget af ejerlejligheder led et knæk, da Danmark lukkede ned i marts. Efter nedlukningen var salget lavere end normalt i 11 uger i træk. Der kom fart på igen i juni og juli, inden august bød på et sommerdyk. Siden starten af september har salget af ejerlejligheder igen været ekstremt højt, og det kulminerede i sidste uge med 547 lejlighedssalg. Det er det højeste for en enkelt uge i år,” siger Birgit Daetz.

Salget af boliger i 2020 sammenlignet med andre år:

År

Antal bolighandler

2015

78.382

2016

79.403

2017

86.401

2018

84.226

2019

87.856

2020 (Januar-oktober)

88.046

(I tabellen indgår alle boligtyper villa, rækkehus, fritidsbolig, helårsgrund, fritidsgrund, villalejlighed, land- og lystejendom, andelsbolig og kolonihave. Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum