Region Hovedstaden

Nu bliver patienter i Region Hovedstaden kørt med miljøvenlige elbiler

Del

Elbiler er et vigtigt skridt på vejen mod bæredygtig transport, og regionen er klar til mere grøn omstilling.

Over 2.000 gange om måneden kører røde og hvide elbiler til og fra hospitaler i Region Hovedstaden. Det viser nye tal fra regionens Akutberedskabet, der hver dag sender elbiler ud for at hente patienter. En af dem, der bliver kørt, er John Fløng, som glæder sig over, dieselbiler er blevet skiftet ud med elbiler:

"Det betyder alt for mig, at det er en grøn og bæredygtig bil. Vi har forbrugt alt for meget CO2. Jeg synes det er en rigtig god ide, at der er skiftet til elbiler”, fortæller 84-årige John, der to gange ugentligt kører med siddende transport for at få blodtransfusioner.

Denne morgen bliver han hentet af chauffør Helene Helligsøe fra Falck, og til forskel fra en dieselbil har elbilen hverken røg fra udstødningen eller motorlarm.

”Elbilen er alletiders for miljøet, og mange patienter er meget glade for både miljø og komfort. Bilen kører i et jævnt flow og er støjsvag. Før var der så meget støj i kabinen, at dem på bagsædet ikke kunne høre, hvad chaufføren sagde. Nu er det nemmere at tale sammen under køreturen”, siger hun.

De ti elbiler svarer til cirka fem procent af regionens ture med siddende transport, og Region Hovedstaden er klar til at tage flere skridt for at fremme den grønne omstilling i sundhedsvæsnet.

Region Hovedstaden viser den grønne vej

Region Hovedstaden arbejder løbende med at stille grønne krav i udbud. På den måde kan regionens købekraft være med til at accelerere den grønne omstilling på for eksempel transportområdet til gavn for bymiljøet og dets borgere og ikke mindst klimaet.

”Eksemplet med patientbefordring med elbiler viser, hvordan forholdsvis små, men visionære tiltag, kan være med til at rykke store beslutninger frem i tiden. En efterspørgsel på 10 elbiler til siddende patientbefordring har være med til at skubbe Falck i en mere miljørigtig retning.  Fremover vil vi gerne lave flere udbud, der skubber til den grønne omstilling”, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Falck forventer flere elbiler

Falck står for driften af de nye elbiler, og koncernen skriver på sin hjemmeside, at den forventer flere el-biler i sin globale flåde af køretøjer.

Foruden patientbefordring koordinerer Akutberedskabet også ambulancer og akutlægebiler samt visitation af akut syge borgere ved 1-1-2 i regionens vagtcentral og Akuttelefonen 1813.

 

Fakta om el-biler til siddende transport

  • Elbilerne bliver drevet af Falck, og de er mærket Nissan e-NV200 Evalia
  • De har plads til tre passagerer og et bagagerum til rollatorer og tasker.
  • Elbilerne til siddende transport kører især i centrum af København og omegn, da batteriet max kan klare 300 km.
  • Akutberedskabet har siden 1. februar 2019 stået for planlægning og koordinering af den siddende og liggende patientbefordring i Region Hovedstaden.
  • Regionsrådet har ved seneste udbud af den siddende og liggende transport besluttet, at mulighederne for mere miljørigtig transport, som fx el-biler, skal fremmes.
  • Borgere med behandlingsbehov kan få bevilliget transport til og fra hospitaler - se reglerne

For yderligere information

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen

Sektionsleder for siddende transport i Akutberedskabet, Karina Tinne Pedersen

Specialkonsulent Copenhagen Electric, Kathrine Fjendbo Jørgensen

Alle træffes gennem Region Hovedstadens pressevagt på tlf. 70209588

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har brug for erfaringer fra patienter og pårørende til at gøre behandlingen bedre11.10.2019 14:00:17 CESTPressemeddelelse

Der er brug for i langt højere grad at inddrage de erfaringer som patienter og pårørende har med forløb, som går på tværs af hospitaler, praktiserende læge og kommunen. Derfor inddrager Region Hovedstaden nu brugerrepræsentanter i de 14 såkaldte samordningsudvalg, som koordinerer og udvikler samarbejdet om de mange patienter, der i deres sygdomsforløb både har kontakt til hospital, kommune og almen praksis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum