Andel

Nu bliver det nemmere at bruge strøm med grøn omtanke

Del

Der er både CO2 og penge at spare ved at følge sit elforbrug i energi-appen Watts, og med en nyudviklet version bliver det nemmere at styre sit elforbrug i en grøn retning. Det er den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE, der står bag app’en, som nu kan downloades og benyttes af alle danskere med en fjernaflæst elmåler.

Der er godt nyt til alle de mange, der gerne vil reducere deres CO2-aftryk og spare på elregningen. En ny løsning fra danske Energinet gør det nu muligt at benytte energiassistenter som f.eks. SEAS-NVE’s Watts til at styre elforbruget med grøn omtanke, uanset hvor man får sin strøm fra:

”Med løsningen kan alle elforbrugere i Danmark, via energi-apps som f.eks. Watts, få et overblik over deres elforbrug, helt kvit og frit. For kommende brugere af Watts betyder den nye løsning bl.a., at man hele tiden kan følge sit forbrug og samtidig se, hvilke energikilder der producerer strømmen til stikkontakten her og nu, og hvor meget CO2 der udledes pr. kWh”, fortæller Per Madsen, afdelingschef i Digital Innovation i SEAS-NVE.

Vil skabe incitament til grønne tanker

Selvom langt de fleste danskere er bevidste om de aktuelle klimaudfordringer, kan det til tider være svært at tænke grønne løsninger i dagligdagen. Watts er udviklet netop med dette for øje, og appen bliver løbende videreudviklet, så det altid er nemt og bekvemt at holde øje med energiforbruget:

”Med Watts vil vi gerne engagere danskerne til at fokusere mere på deres energiforbrug. Skal vi hjælpe folk med at træffe gode valg, der fremmer den grønne omstilling, er det vigtigt, at vi arbejder proaktivt og hele tiden udvikler appen og indgår relevante samarbejder, som gør det nemt og bekvemt af bruge Watts”, lyder det fra Per Madsen.

Potentiale for intelligent og grøn styring i hjemmet

Et af de samarbejder, som SEAS-NVE for nylig har indgået, er med den Silicon Valley-baserede virksomhed IFTTT, der specialiserer sig i at forbinde smarte enheder i hjemmet. Med samarbejdet bliver det bl.a. muligt at tænde for hjemmets smarte produkter, når strømmen udleder mindst mulig CO2.

Derudover arbejders der på at integrere vedvarende energiløsninger i appen, så det i fremtiden bliver nemt at optimere energiforbruget, både ift. klima og miljø:

”I takt med flere elbiler i de danske hjem vil elforbruget helt naturligt stige. Derfor skal Watts udvikles til på sigt at kunne informere om pris og CO2-udslip pr. opladning. I praksis betyder det, at Watts selv kan styre opladningen, når vinden blæser, eller solen skinner”, fortæller Per Madsen.

Kontakter

Pressevagten i SEAS-NVE, telefon 21703101

Billeder

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

I SEAS-NVE skaber vi energi til at leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance - at være din bedste forbindelse, når det gælder den grønne omstilling og digitalisering. Det er dig, vi arbejder for, når vi tilbyder lynhurtigt internet og sikrer, at der altid er strøm i kontakten og lys på gaden. Og det er for at skabe værdi for dig, at vi lagrer energi fra vindmøller til fremtiden og skaber energirigtige løsninger i hverdagen. Vi er godt 1.000 medarbejdere og omsatte i 2018 for 7,3 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum