Region Sjælland

Nu bliver det lettere at booke vaccinetider i Region Sjælland

Del

Borgere kan nu også booke vaccinetider på PCR-teststederne i Region Sjælland.

Tager man hen for at blive testet for COVID-19 på et PCR-teststed i Region Sjælland, vil personalet fra i dag stå klar med hjælp til at booke tid til både 1. og 2. vaccine.

Det er et nyt initiativ, som regionen håber kan være med til at gøre det endnu lettere at blive vaccineret.

- Vi har mange ledige vaccinetider. Formentlig fordi mange stadig er på sommerferie. Står man klar til at booke tider til vaccine til efter sommerferien, men ikke lige har computeren med, vil vi gerne yde den service, at vi kan hjælpe med at finde tider til vaccination, når man skal testes, siger Trine Holgersen, der er direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Det vil være muligt at booke tiderne hos en lægesekretær på teststedet, når man kommer ind og skal scanne sit sundhedskort i forbindelse med testen. Regionen har også ophængt plakater, som fortæller om muligheden.

Gælder på kun på PCR-teststeder

Det er som udgangspunkt op til borgerne selv at henvende sig til personalet, hvis de ønsker at booke tider til vaccine i forbindelse med testen.

- Nogle borgere vil også opleve, at de bliver spurgt, om de er vaccineret, og hvis de ikke er det, vil vi tilbyde, at vi kan booke tider til dem. Det er naturligvis helt frivilligt, om man vil gøre brug af det tilbud, forklarer Trine Holgersen.

Selv om tilbuddet primært er tiltænkt dem, der endnu ikke er kommet i gang med at blive vaccineret, er det også muligt for andre at booke tid til andet stik eller ændre en planlagt tid til vaccine. Er man endnu ikke vaccineret, vil man blive tilbudt tid til både 1. og 2. vaccine.

Muligheden er tilgængelig på PCR-teststeder i Region Sjælland. Alle kan dog stadig, som det er tilfældet nu, booke tid til vaccine på vacciner.dk eller via corona call center på 70 20 42 22.

Det er muligt at se, hvor Region Sjællands PCR-teststeder ligger på coronasmitte.dk.

Kontakter

Trine Holgersen, direktør i Det Nære Sundhedsvæsen, tlf.: 21 16 23 45

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum