Powercare

Nu bliver det billigere for danske virksomheder at COVID-teste medarbejderne

Del

En lovændring betyder, at danske virksomheder er fuldt fradragsberettigede for udgifter, der er forbundet med at teste sine medarbejdere for COVID-19 på arbejdspladsen, og det får interessen til at stige. Dansk Industri bakker op om ændringen.

Danske virksomheder, der ønsker at teste sine medarbejdere for COVID-19, har nu fået en lovmæssig håndsrækning.

En lovændring betyder, at virksomhederne er fuldt fradragsberettigede for de udgifter, der er forbundet med at foretage COVID-19 test på arbejdspladsen. Fradraget dækker både værnemidler og test-kit, og samtidigt vurderer Skat, at det også omfatter eventuelle udgifter til det sundhedsfaglige personale, der foretager testningen.     

Og det er en ændring, som Dansk Industri hilser velkommen:

”Det er en lovændring, som vi fra DI’s side var meget aktive i at efterlyse, fordi reglerne på området var uklare og besværlige, og vi fik modstridende meldinger fra Skattestyrelsen om hvad skattesituationen var for ansatte, der modtog arbejdsgiverbetalte test og værnemidler, ” siger Jacob Bræstrup, der er skattepolitisk chef i DI.


”Efter vores mening, så udviser virksomheder, der tilbyder deres ansatte værnemidler, tests og vacciner mod smitsomme folkesygdomme et samfundssind. Og det samfundssind bør ikke beskattes,” uddyber han.

Voksende interesse fra virksomheder
POWERCARE A/S er en af landets største leverandører af sundhedsfaglige vikarer.
Her kommer der stadig flere henvendelser fra særligt store og mellemstore virksomheder, der ønsker en ordning, hvor medarbejderne testes på arbejdspladsen.

Og det er der flere grunde til, siger administrerende dirktør i POWERCARE A/S, Lisbeth Sejer.

Både lovgivningen på området og sundhedsmyndighedernes anbefaling om at lade sig teste to gange om ugen, hvis man møder fysisk på arbejde, får flere virksomheder til at spørge ind til COVID-19 testning på arbejdspladsen. Testning er også med til at skabe tryghed hos medarbejderne – og så er der jo også god signalværdi i at passe på sine medarbejdere”, siger Lisbeth Sejer og uddyber:

”Selvom det stadig er en udgift, så er det klart, at det stadig er billigere, end at skulle lukke virksomheden ned igen ”.

Selv med PCR-test vil medarbejderne typisk få mailet deres prøvesvar om aftenen, hvis prøverne tages om formiddagen.


For yderligere information kontakt Rikke Lacoppidan eller Henning Fonnesbæk på tlf 45 540 540


Nøgleord

Kontakter

Henning Fonnesbæk eller Rikke Lacoppidan tlf. 45 540 540

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Powercare

Powercare
Bryggertorvet 1-3
2900 Hellerup

http://www.powercare.dk

For yderligere information kontakt Rikke Lacoppidan eller Henning Fonnesbæk på tlf 45 540 540


POWERCARE er en af Nordens største leverandører af sundhedsfagligt personale.
POWERCARE rykker ud hele døgnet og har et højt serviceniveau, kort responstid og en høj dækningsgrad. POWERCARE har mere end 20.000 sundhedsfaglige vikarer tilknyttede.

Følg pressemeddelelser fra Powercare

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.