ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Nu åbner medieakkreditering til årets store sejlsportsevent i København; ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix

Del

Den 19.-20. august 2022 gennemføres den første SailGP-event i København. Forventningen er at skabe en mindst lige så stor succes for den prestigefyldte kapsejlads, som var tilfældet i Aarhus sidste sommer.

Tredje sæson i sejlsportens kongeklasse er allerede i fuld gang. Nu åbner medieakkrediteringen officielt for ligaens besøg i den danske hovedstad med ROCKWOOL Sail Grand Prix Copenhagen d. 19. og 20. august.

Det danske SailGP-hold sponsoreret af ROCKWOOL er klar til at vise de rød-hvide farver ved den store sejlsportsfest, når det skal konkurrere foran sit hjemmepublikum i Nordhavn.

Akkrediteringen til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Medier kan ansøge via medieakkrediteringsportalen. Alle ansøgninger vil blive gennemgået i overensstemmelse med SailGPs medieakkrediteringspolitik.

Om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Ni rivaliserende landshold, der sejler i identiske F50-katamaraner, mødes på startlinjen ud for Nordhavn. Den regerende mester, Australien, ledet af den olympiske guldmedalje- og America's Cup-vinder Tom Slingsby, får følgeskab af hold fra Danmark, Frankrig, Storbritannien, Canada, Schweiz, New Zealand, Spanien og USA.

Holdene i de kæmpestore katamaraner, der kan nå en fart på op til 100 km/t, konkurrerer om en plads i sæson 3’s Grand Final, hvor vinderholdet modtager, sejlsportsverdenens største præmiesum på $ 1.000.000. For andet år i træk vil holdene også konkurrere om en plads på SailGPs banebrydende bæredygtighedspodie; Impact League, med en præmiesum på $ 150.000.

Det danske SailGP-hold, der er sponsoreret af ROCKWOOL, er i gang med sin anden sæson i SailGP, og med skipper Nicolai Sehested i spidsen for et hold med flere olympiske medaljetagere er sejlet sat for at give de danske sejlsportsfans noget at juble over.

Det danske hold møder blandt andre sportens mest succesrige olympiske sejler nogensinde i form af Storbritanniens Sir Ben Ainslie, der er indehaver af ikke færre end fem olympiske medaljer.

SailGP blev lanceret i oktober 2018 af Larry Ellison og Sir Russell Coutts. Det er en ny og innovativ tilgang til den historierige sejlsport. Målet er at øge populariteten i den brede befolkning og at begejstre sejlsportens næste generationer.

SailGP vil i forbindelse med Grand Prix'et i København også arbejde med de tre søjler i Inspire-programmet: Learning, Career og Racing. På den måde bliver SailGP også en del af Københavns skole- og studiemiljø, ligesom man engagerer sig i den store danske talentmasse i sejlsporten.

I tæt samarbejde med Københavns kommune og med et fælles mål om mangfoldighed og bæredygtighed, vil SailGP aktivere de tre områder i sit Inspire-program under eventen i København. SailGP Inspire ønsker at engagere unge i praktisk læring, karriere- og sejladsmuligheder i løbet af sæsonen for at sikre, at mulighederne i sporten kan gavne alle.

Det endelige medieprogram for ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix er endnu ikke offentliggjort.

Billetter til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen kan købes hos Ticketmaster.

SailGP Season 3-events* // 2022-2023

2022

14.-15. maj: Bermuda Sail Grand Prix præsenteret af Hamilton Princess 

18.-19. juni: T-Mobile United States Sail Grand Prix | Chicago at Navy Pier 

30.-31. juli: Great Britain Sail Grand Prix | Plymouth 

19.-20. august: ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

10.-11. september: France Sail Grand Prix | Saint-Tropez

24.-25. september: Spain Sail Grand Prix | Andalucía - Cádiz

12.-13. november: Dubai Sail Grand Prix presented by P&O Marinas 

2023

14.-15. januar: Singapore Sail Grand Prix

18.-19. februar: Australia Sail Grand Prix | Sydney

18.-19. marts: New Zealand Sail Grand Prix | Christchurch

6.-7. maj: United States Sail Grand Prix | San Francisco (Season 3 Grand Final)

*Flere events på vej.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen
ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | CopenhagenKøbenhavn er vært for den fjerde event i SailGPs tredje sæson. ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København markerer ligaens andet besøg i Danmark, og styrmand Nicolai Sehesteds mulighed for endnu en gang at sejle en Grand Prix sejr hjem i danske farvande. Holdet for sæson 3 blev offentliggjort i begyndelsen af maj og tæller flere olympiske medaljevindere. Sejladserne finder sted i Nordhavn, byens nye pulserende havnekvarter.

Om SailGP

SailGP er sejlsportens kongeliga, hvor ti landshold sejler mod hinanden i korte, intense kapsejladser med nogle af verdens mest ikoniske storbyer som kulisse. Det hele kulminerer i en stor sæsonfinale og en hovedpræmie på 1 million dollars. Den ekstremt hurtige og højteknologiske liga tæller sejlsportens bedste atleter, der i identiske, hydrofoilende F50-katamaraner opnår hastigheder tæt ved 100 km/t. SailGPs deltagere kæmper samtidig for en bedre fremtid og en verden drevet af naturen gennem en intern konkurrence hold mod hold, der har til formål at løfte bevågenheden om bæredygtighed inden for sportsverdenen. Læs mere på SailGP.com

 

Følg pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum