ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Nu åbner akkrediteringen til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Aarhus

Del

Den 20.-21. August 2021 løber det første SailGP-event i Danmark nogensinde af stablen. Medieakkrediteringen til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Aarhus åbnes nu.

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Aarhus vil ikke bare være Aarhus' men også Skandinaviens første møde med sejlsportens topliga med intense sejladser, nationale rivaliseringer, sportens ypperste stjerner og teknologi i verdensklasse.

Akkrediteringen er nu åben for ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Århus. Medier kan ansøges via medieakkrediteringsportalen. Alle ansøgninger gennemgås i overensstemmelse med vores politik for medieakkreditering inden for 10 arbejdsdage. Fristen for at ansøge er fredag den 6. august 2021.

Link til medieakkrediteringsportalen for ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Aarhus findes her: https://sailgp.com/about/accreditation-2021/

Om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Århus

Otte rivaliserende landshold, der sejler i identiske F50-katamaraner, mødes på startlinjen ud for Aarhus Ø. De regerende mestre, Australien, der ledes af den olympiske guldmedalje- og America's Cup-vinder Tom Slingsby, får følgeskab af hold fra Danmark, Frankrig, Storbritannien, Japan, New Zealand, Spanien og USA.

Det danske SailGP-hold, der er sponsoreret af ROCKWOOL, er i gang med sin første sæson af SailGP og med Nicolai Sehested i spidsen for et hold med flere olympiske medaljetagere er sejlet sat for at give de danske sejlsportsfans noget at juble over.

Det danske hold møder blandt andre sportens mest succesrige olympiske sejler nogensinde i form af Storbritanniens Sir Ben Ainslie, der ligger inde med fem olympiske medaljer. Sir Ben Ainslie vender tilbage til SailGP i Aarhus efter en pause i de to foregående sejladser i Taranto, Italien, og Plymouth, England.

SailGP blev lanceret i oktober 2018 af Larry Ellison og Sir Russell Coutts og er en ny og innovativ tilgang til den historierige sejlsport. Målet er at øge populariteten i den brede befolkning og at begejstre sejlsportens næste generationer.

SailGP vil i forbindelse med Grand Prix’et i Aarhus også arbejde med de tre søjler i Inspire-programmet: Learning, Career og Racing. På den måde bliver SailGP også en del af Aarhus’ skole- og studiemiljø, ligesom man engagerer sig i den store danske talentmasse i sejlsporten.

Med fokus på inkludering og mangfoldighed vil SailGP Inspire engagere Østjyllands børn og unge i praktisk læring og karriere- og racermuligheder i løbet af den næste måned for at sikre, at mulighederne i sejlsporten kan nydes af alle.

Om Grand  Prixet´s mediecenter 

Til Grand Prix’et i Aarhus begynder den officielle træningssejlads torsdag ​​den 19. august. Tre kapsejladser finder sted fredag den 20. august fra kl. 14:30, efterfulgt af yderligere to flådeløb og et sidste løb mellem de tre førende hold lørdag den 21. august kl. 14:30.

Der vil være et mediecenter for akkrediteret presse på Aarhus Ø sammen med fotograferingsbåde, en daglig mixed zone og en indledende pressekonference, alt sammen underlagt regeringens og SailGPs covid-protokoller.

Medieprogram

19. August //Mediecenteråbning i Aarhus International Sejlsportscenter, Aarhus Ø

19. August // 09:00-10:00 Pressekonference efterfulgt af officiel træningsdag

Media Centre Hours: 11:00-18:00

20. August  // 15:00-17:00 Løbsdag 1

Mediecenteret er åbent fra 12:00-19:00

Mixed Zone for interviews efter sejlads

21. August // 13:00-15:00 Løbsdag 2

Mediecenteret er åbent fra 10:00-18:00

Mixed Zone for interviews efter sejlads


Det fulde program og SailGP’s medieguide kan findes på www.media.sailgp.com

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen
ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | CopenhagenOM ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i Aarhus

Aarhus er vært for den fjerde event i det SailGPs anden sæson. Grand Prix-arrangementet markerer ligaens første besøg i Skandinavien plus den første mulighed for styrmand Nicolai Sehested og Danmarks SailGP-hold præsenteret af ROCKWOOL for at sejle i danske farvande efter indvielsen af holdet i slutningen af 2019. Sejladserne finder sted ved Aarhus Ø, byens nye pulserende havnekvarter med sejlads i den omkringliggende bugt.

OM SAILGP

SailGP er kapsejlads på en helt ny måde. SailGP er et årligt, globalt sportsmesterskab med højteknologiske F50 katamaraner og ærefrygtindgydende præstationer fra atleter i verdensklasse. De tilskuervenlige, kystnære Grand Prix’er sejles i nogle af verdens mest ikoniske havne, hvor rivaliserende landshold kæmper mod hinanden og med naturens kræfter i identiske avancerede F50-katamaraner, der er konstrueret til intens kapsejlads med hastigheder, der når op på mere end 50 knob (næsten 100 km/t). Hele sæsonen kulminerer med et $1 million vinder-tager-alt matchrace. SailGP blev grundlagt i 2018 og har hovedkontor i London og New York.
Læs mere på SailGP.com.

Følg pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum