Novozymes

Novozymes er verdens bedste arbejdsplads for forskere

Del

Medarbejderne er motiveret af at finde biologiske løsninger på globale udfordringer, og de kommer fra hele verden for at arbejde i Novozymes.

København, Danmark – 30. oktober 2015 – Novozymes er netop blevet kåret som verdens bedste arbejdsplads for forskere i det ansete tidsskrift, Science Magazines, nye årlige rangliste ”Top Employers Survey”. Undersøgelsen er foretaget blandt medarbejdere i bioteknologiske, farmaceutiske og lignende industrier verden over, og den lægger især lagt vægt på, at Novozymes er en “Innovativ leder”, “Behandler ansatte med respekt” og er “Social ansvarlig”.

”Jeg er meget stolt over at dette toneangivende, videnskabelige tidsskrift har kåret os som den bedste arbejdsplads i verden,” siger Per Falholt, der er Novozymes’ forskningsdirektør. ”Vi udvikler biologiske løsninger til nogle af de største, globale udfordringer i vores tid. En verden i vækst har brug for mere mad, bedre landbrug, bæredygtig energi, rent vand og luft. Vores produkter gør virkelig en forskel, og dét ser jeg som en stor motivation for alle i Novozymes.”

Novozymes har været pioner i udviklingen af den industrielle bioteknologi siden 1940’erne. Hver femte af virksomhedens 6500 medarbejdere arbejder med forskning og udvikling i forskningscentre, der både findes i Danmark, Kina, USA og Indien. Virksomheden er verdens største producent af enzymer til industrielt brug og investerer hvert år 13-14% af sin omsætning i forskning.

I Danmark har Novozymes godt 2700 ansatte – et tal, der er steget med 600 siden 2005. Godt 200 af medarbejderne kommer fra andre lande end Danmark, hvor det største forskningscenter findes. Stigningen i antallet af medarbejdere har været en medvirkende årsag til at Novozymes planlægger at opføre nyt innovations-campus i Lyngby.

”Novozymes’ hjerteblod er vores medarbejdere. Og når man er verdens førende inden for et felt, så er det også helt afgørende, at vi kan tiltrække de allerbedste hoveder fra hele verden til at komme og arbejde for os, siger Per Falholt”.

Dorota kom til Danmark for at arbejde i Novozymes
Dorota Nissen er født og opvokset i Polen, og efter studier i bioteknologi i både Sverige, Østrig og en afsluttet ph.d.-uddannelse i Tyskland, valgte hun at komme til Danmark for at arbejde i Novozymes som forsker.

”På universiteterne talte mange om Novozymes som det bedste sted at arbejde. Det gjorde mig så interesseret, at jeg søgte et job her. Jeg arbejder sammen med verdens bedste forskere inden for mit felt, og vi laver løsninger, der gør verden til et bedre sted at leve. Begge dele er en kæmpe motivation for mig”, siger Dorota, der har arbejdet for Novozymes i fire år og i dag er dansk gift.

Dorota mener også ledelsesstilen i Novozymes og firmaets globale forskning har stor betydning.

”I Novozymes er der en ikke-hierarkisk måde at arbejde på, og tonen er uformel. Og fordi Novozymes har en global forskning, så har jeg kollegaer over hele verden”.

Science Magazine er det videnskabelige tidsskrift for American Association for the Advancement of Science (AAAS), og er en af verdens mest toneangivende videnskabelige publikationer. Deres undersøgelse ”The 2015 Top Employers Survey” er baseret på 5701 besvarelser fra læsere og andre særligt inviterede. Deltagerne kom fra Nordamerika (57%), Europa (27%) og Asien og Stillehavsområdet (11%). 92% af de adspurgte arbejder i bioteknologiske, biofarmaceutiske og farmaceutiske virksomheder. Hele ranglisten findes på: www.sciencecareers.org/TopEmployers2015.

For billedmateriale klik her.

Information om Novozymes

Novozymes
NovozymesFølg pressemeddelelser fra Novozymes

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.